Ny product owner til OS2kitos og OS2mo: ”Jeg motiveres især af to ting: At forstå brugerens behov og at se det ske.”

17 november, 2023 af
Sisse Karlsson

Skrevet af: Sisse Karlsson, november 2023
Estimeret læsetid: 4 minutter

Endnu et nyt ansigt har sluttet sig til OS2-fællesskabet: Mød Mikael Philip Lindbirk Olsen, ny product owner for OS2mo og OS2kitos.

Mikael har sin daglige gang på kontoret i Ballerup, hvor han arbejder tæt sammen med Anne Bie Hansen, community manager for de samme to produkter. 


Som kommunikationsperson er det mit store privilegie at få lov til at præsentere nye skud på OS2-stammen. Jeg stod nok ikke forrest, da der blev uddelt tålmodighed, så det skal siges, at interviewet her blev udført omtrent fire minutter inde i Mikaels første arbejdsdag. Eller deromkring.


Når du har læst denne tekst til ende, har du fået et smugkig ind i Mikaels verden – fået en idé om hvad han bringer til OS2-bordet, ganske enkelt. 


Hvorfor er det relevant for dig? Fordi at du, som OS2-interessent skal vide, hvilke kræfter denne nye bidragsyder bringer med sig. Det kommer nemlig OS2 (og dig) til gode. Sådan er det jo med fællesskaber. 

Kære læser – lad os byde stort velkommen til Mikael!

Være med til at udstikke retning og optimere anvendelse

Hvad er Mikaels drivkraft? Det er noget af det første, jeg bliver nysgerrig på, han er jo min nye kollega. 


Her er hans svar: ”At effektivisere de midler vi har til rådighed og få mest muligt ud af dem”. (Allerede her fornemmer man Mikaels knivskarpe fokus og to-the-point-vibe). 


”Når det kommer til OS2mo forestiller jeg mig især, at vi kommer til at arbejde med at udstikke retningen for produktet. Det er et spændende projekt, hvor man især skal begynde at se på visionen for det – og meget mere”, fortæller Mikael. 


​​​​​​​​​OS2kitos​​​​​​​​​ er et mere robust produkt, som har en retning. Det bliver spændende at være med til at optimere anvendelsen, fordi mange af produktets anvendere faktisk bruger det forskelligt. OS2kitos er i øvrigt også spændende fordi det er et program, der bruges til at overvåge alle kommunernes systemer, kontrakter, udløb på kontrakter – det er på en måde systemet over systemet – og er særligt relevant i forhold til reglen omkring monopolbrud. Her er altså virkelig noget, der kan spare kommunerne for systemer” 


Intervieweren undgår ikke at blive imponeret over det overblik og den indsigt, Mikael allerede har skrabet til sig i løbet af de cirka fem minutter, hans har været i stillingen. 


Og Mikael fortsætter; ”Skal jeg nævne et eksempel, kan det være en situation, hvor en kommune (ved at anvende OS2kitos-programmet, red.) opdager, at der er tre systemer, som ikke bruges, men som faktisk bliver automatisk genfornyet. Her må siges at være hurtig værdi for pengene investeret i OS2kitos, og meget målbare resultater.”

Kommer fra det private

Mikael er flasket op i den private sektor, hvor han især har beskæftiget sig med indkøb, salg, projektledelse og webudvikling. 


I porteføljet findes desuden iværksætter-aktiviteter (indskudt fun-fact: Du finder også titlen som Danmarksmester i iværksætteri blandt Mikaels titler). 


Mikael fortæller, at han i sit arbejdsliv har set det som sin fornemste opgave at skabe effektivt samspil mellem leverandører, udviklere og kunder – hvilket i OS2-sammenhæng vil sige offentlige myndigheder og medlemmer af fællesskabet.

Det ’fællesskabs-agtige’

Hos OS2 står ”fællesskab” med store bogstaver i sammenligning med dynamikker i den private sektor – det tror jeg ikke er helt ved siden af at hævde, i al fald. Så hvad med den vinkel? 


Jeg spørger Mikael på følgende, hverdagssproglige måde: ”Hvad med det fællesskabsagtige? Hvordan ser du på det?” 


”Jeg synes det er super interessant fordi det giver muligheder for at skabe synergier. Det åbne samarbejde, muligheden for, at alle kan bidrage, og det faktum, at man kan tilpasse produkterne ud fra samme kerne. Det vil gøre resultaterne og produkterne stærkere, mere innovative, involverende.” svarer den nye Product Owner, og tilføjer: 


”Fremtiden bliver formentlig mere open source”.


At se det kulminere

Undertegnede er et udpræget nysgerrigt menneske. 


Typen, der spørger fremmede mennesker om hvordan de mødte deres ægtefælle, deres yndlingsfarve og hvad de motiveres af. 


Sidste spørgsmål får Mikael naturligvis også smidt i hovedet. 


”Jeg motiveres især af to ting: At forstå brugerens behov og at se det ske. Det her med rent faktisk være med til at løse kundens (kommunens) problemer. Se resultatet, være med til at release, og at se det hele kulminere – det er det, der driver mig”,

 ”Jeg har altid godt kunnet lide it-branchen, og har selvfølgelig prøvet at lære at udvikle it. Men kodning er ikke rigtig noget for mig, så den rolle jeg har her, er en fed måde at være tæt på it-spacet”.


Tømrer

Da interviewet afsluttes er der ingen tvivl for mig om, at Mikael er resultatorienteret menneske. 


Han runder nemlig af med denne sætning: ”Det er jo ligesom tømreren der bygger et hus – der er et tydeligt resultat. Man har skabt noget. Nu er jeg bare spændt på at komme i gang, især fordi jeg har fået mig et hold søde kollegaer, som har taget godt imod mig”. 


Kære læser. Der er en sag jeg, skribenten, må tilstå: 

Dette interview lavede vi for en måned siden. Hvad Mikael har udrettet på den tid er formentlig ikke ret lidt – så hvis vi leger, at jeg ringer Mikael op nu, og stiller ham nye spørgsmål, kan vi nok godt regne med at teksten her ville være pakket med endnu flere perspektiver. ∎