Sammen skaber vi
et alternativ
til Google workspace
og Microsoft Office 365

Baggrund for initiativet

De udfordringer, der er med Google for Education, løses ikke ved en lovændring. Vi forudser, at der fortsat vil være GDPR-udfordringer og mener, der er brug for alternativer.

I OS2-fællesskabet ønsker vi at samle kommunerne omkring en foranalyse med henblik på senere anskaffelse af et åbent og bæredygtigt alternativ til Google for Education, Google Workspace, Office 365 og tilsvarende platforme.

Det ønsker vi fordi vi mener, at de aktuelt belyste løsninger på Datatilsynets påbud til landets Google Education/Workspace skoler misser et vigtigt alternativ: At danske kommuner i fællesskab anskaffer en bæredygtig og åben løsning.

 Vi ved, at der er mange, der er glade for deres nuværende løsning. Men vi tror faktisk på, at det kan gøres bedre. Vi ved, softwarepakkerne findes som open source, og vi ved, opgaven er løst andre steder i Europa, også i langt større skala end behovet i Danmark. Så alternativet findes, men vi skal ville det, og vi skal gøre det sammen. Vi tror, at det er muligt at skabe en brugeroplevelse for skolebørn og lærere med mere formidling og didaktisk støtte, samt at give bedre adgang til de ressourcer, de enkelte børn har brug for at have adgang til. 

13/3-2024
Informationsmøde om initiativet