GeoAI giver overblik over kvaliteten af byens grønne områder

22 januar, 2021 af
GeoAI giver overblik over kvaliteten af byens grønne områder
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Green City Watch har siden 2018 tilbudt kode og samarbejdet med byer verden over for at kortlægge deres grønne områder og kvaliteten af dem.

 

Grønne områder i byer har stor betydning for indbyggernes livskvalitet. Men selv Smart and Intelligent Cities kan stadig have svært ved at implementere grønne områder i deres politikker for byudvidelse.

Det hjælper Green City Watch’s open source GeoAI teknologi med, Det kortlægger byens grønne områder og deres kvalitet – ikke bare kvantitet – på en række parametre: Sociale, økologiske og økonomiske. Deres dashboard gør det muligt at angive vigtigheden af de tre parametre ved at skrue op og ned for dem efter behov (se billede af dashboard).

De tre parametre er vigtige for at evaluere kvaliteten af parker og andre offentlige grønne områder. Grønne områder uden asfaltering eller beton kan forebygge oversvømmelser ved at absorbere mere regnvand og samtidigt kan de skabe bedre luftkvalitet for byens indbyggerne. I byer bliver de grønne områder brugt til leg og afslapning, som har en stor indflydelse på vores mentale velfærd. Ikke mindst, giver grønne parker mulighed for at etablere caféer og restauranter, der bidrager til byens økonomi.

 

En grøn AI-revolution

Green City Watch’s mission er:

To revolutionize the way we value nature, bring transparency to local government, and regenerate our cities.

Deres open source kode er baseret på geospatial teknologi. Det er en teknologi, som bygger på Machine Learning (ML). GeoAI kombinerer metoder fra GIS, kunstig intelligens og data mining. Derfor er teknologien særligt god til at:

  • Bruge computer syn til remote sensing, billedkvalificering og objekt opdagelse,
  • Bruge super-resolution netværk til at øge visuel klarhed og tillade højere zoom niveauer på eksisterende billeder,
  • Bruge naturligt sprog processorer til at trække geo-information fra ustrukteret tekst til dokumenter og billeder,
  • Anvende dyb læring til store 3D geospatiale datasæt.

Medstifter Nadina Galle forklarede i en artikel fra 2019 deres teknologi:

We use multispectral imagery, produced by satellite sensors that measure reflected energy within several specific sections (also called bands) of the electromagnetic spectrum.

Hos Green City Watch bruger de Maxar’s 30 cm resolution satellit billeder og GBDX Catalog service til automatisk at filtre det bedst mulige billede og dermed automatisere deres arbejdsflow.

 

Bæredygtige og smarte byer

Green City Watch’s løsning understøtter Verdensmål (SDG) nr. 11, som går på at skabe grønne offentlige rum forbedring af byplanlægning samtidigt med større deltagelse og inddragelse af indbyggerne.

Siden 2018 har Green City Watch skabt sig et større portefølje med byer, hvor de har kortlagt grønne områder: Sydney, Amsterdam, Jakata og 27 andre byer verden over.

 

 

Tag med videre

  • Et open source geoAI kan hjælpe en by, der stiler imod at blive en Smart City og/eller leve op til Verdensmålene.
  • Green City Watch bruger geoAI til at evaluere bæredygtigheden i en by eller over et område, baseret på tre faktorer: Social, økologisk og økonomisk.
  • Deres open source code bygger på geospatial technology, hvor metoder fra GIS, kunstig intelligens og data mining kombineres.

 

Læs flere artikler som denne på OSOR

-----------

Photo by Jakub Dziubak on Unsplash