2-faktor autentifikations login-flowet, der højner din sikkerhed

5 juni, 2019 af
2-faktor autentifikations login-flowet, der højner din sikkerhed
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

En 2-faktor autentifikationsløsning var målet, da en række kommuner og leverandøren Digital Identity mødtes om OS2faktorprojektet. Koordinationsgruppen blev nedsat i november 2018 og allerede i maj 2019 var release 1.3 fuldstændigt færdigt.

OS2faktor virker til AD FS-systemer såvel som AULA, men alligevel var det, da AULA stod og lurede, hvor OS2faktors udvikling for alvor tog fart.

Version 1.3.0 er klar

I påsken (april 2019) udgav Digital Identity version 1.3.0 til Android, Chrome og iOS klienter. Derudover lå Windows Desktop klient version 1.3.0 klar – og RADIUS server var lagt på dockerhub. De nye klienter understøttede pinkoderegistrering, så hvis man ønsker at vælge en 4-cifret pinkode til at beskytte sin klient med. Fem forkerte forsøg låser klienten i en time.

Midt i påsken blev der lavet en test-installation i Ringkøbing-Skjern med både RADIUS komponenten og NemID-reset komponenten. Selvom der manglede et par rettelser af bugs, så var den ved at være i skabet.

Et velorganiseret OS2-projekt

OS2faktor er udsprunget af en ganske kort proces. Det viser, at OS2 har en hurtig arbejdsmetode. Dels på grund af en mere og mere organiseret form siden 2016. Krav til governance står altså ikke i vejen for en hurtig, agil og involverende udviklingsproces.

Produktet OS2faktor er en løsning, der rammer flere behov fra forskellige kommuner. Når flere kommuner dedikerer sig, så går processen hurtigt. Dedikation øger også ejerskabsfølelsen over løsningen.

Projekt på vej med fart på

OS2faktor er sprunget ud af et forslag fra en leverandør i maj 2018. Den 27/6 afklarings- og infomøde ved Brian Graversen (Digital Identity) og Rasmus Frey (OS2) om muligvis kommende OS2faktor projekt.

Derefter blev projektet sat på pause, indtil AULA rigtig var på vej.

Den 13/10 skrev Rasmus Frey et indlæg på os2.eu, og da var koordinationsgruppen ikke helt i gang. De havde det konstituerende møde den 12/11. Derfra tog det fart og OS2faktor 1.3 blev færdig i maj 2019 – cirka et år efter idéen først blev introduceret.

Skal du være med?

Hvad kan OS2faktor så? Det er en 2-faktor autentifikationsløsning til login flow, og det kan bruges på flere typer online devices. Det har et højt sikkerhedsniveau, er brugervenligt og 100% ejet af kommunerne. Derfor skal du og din kommune også være med!

En hurtig udvikling har kunnet lade sig gøre på grund af stort engagement fra kommunerne og et stærkt samarbejde med en leverandørpartner, som tør tage en chance og har forståelse for det tværkommunale samarbejde.

Kom med allerede i dag. Tilslutningsaftalen ligger klar.

 

 

Foto af Marc Sendra Martorell på Unsplash.com

Tags
Vores blogs