Blog: Skal du bruge en ny it-løsning? Gør som 66 andre offentlige myndigheder og gør digitaliseringen billig og menneskenær

11 juni, 2019 af
Blog: Skal du bruge en ny it-løsning? Gør som 66 andre offentlige myndigheder og gør digitaliseringen billig og menneskenær
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Blogindlæg af Charlotte Heikendorf, Community Manager, OS2 - Offentligt Digitaliseringsfællesskab

 

Digitalisering, som vi kender det, har mange udtryk, f.eks. i organisationskomponenter, software robotter (RPA), elektronisk kørselsindberetning eller elektroniske patient journaler (EPJ). Men i alle tilfælde er god digitalisering, der hvor brugeren sættes i centrum, og det hele kan gå op i en smuk, større sammenhæng med de andre it-løsninger, I har. Men digitalisering skal have konkrete formål; typisk at gøre det nemmere, mere effektivt og med mere plads til kerneopgaven.

Open source kan tilpasses til dit behov

Én vej til at adressere ’tid til kerneopgaven’ kunne være ved at bruge open source. Open source har den store fordel, at det er inddragende og demokratisk. Det giver en unik mulighed for, at brugerne kan forme digitale løsninger i netop den retning, som de har brug for. Løsninger med hverken for få eller for mange funktioner og som passer til jeres it-portefølje.

Ved open source går samarbejdet mellem specialiserede it-leverandører og brugere med indsigt i behovet op i en større helhed. Når digitale løsninger bygget ud fra brugernes behov, bliver de bæredygtige og velkomne allerede ved implementering.

Samarbejde, innovation og GENBRUG – kommuner

Som del af OS2-fællesskabet kan du påvirke løsningerne efter dine og din forretnings behov. OS2 er et fællesskab med samarbejde på tværs af offentlige myndigheder, som hver især bidrager med idéer og økonomi til at udvikle løsninger, der adresserer brugerne.

Det er evnen til at samarbejde og genbruge løsninger, der gav OS2-fællesskabet Digitaliseringsprisen i kategorien GENBRUG – Kommuner ved Dansk ITs konference for Offentligt Digitalisering d. 13. marts 2019. For det er samarbejde og innovation af open source, der driver OS2-fællesskabet.

Bæredygtig digitalisering når længere

Open source har potentiale til at lede til den bæredygtige digitalisering. Den digitalisering, hvor løsningerne bare flasker sig, hvor de passer sammen og integreres uden menneskelige og organisatoriske udfordringer. For i OS2-fællesskabet bliver løsninger skabt og genskabt til at passe netop til brugernes behov. Det er det, der gør open source så relevant. Digitalisering skabes af mennesker og skal skabes til mennesker – og selvfølgelig også i den offentlige sektor. Du kan også deltage i at ramme brugere og it-portefølje helt perfekt med en af OS2s 18 produkter, 11 projekter eller en helt ny idé sammen med OS2s skarpe leverandører og på tværs af det offentlige partnere.

Kontakt da os2@os2.eu og du får svar hurtigst muligt.

 

Foto af Ashwin Vaswani på Unsplash.com

Tags