Udvikling af OS2datascanner – Hvem vil være med?

12 april, 2019 af
Udvikling af OS2datascanner – Hvem vil være med?
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Kære anvender af / interesseret i OS2webscanner/OS2datascanner

Bruger du i dag OS2webscanner, og kender du ikke OS2datascanner, så kan du læse mere om løsningen her: https://os2.eu/produkt/os2datascanner De vigtigste forskelle er, at løsningen er udvidet med filscanning og mailscanning.

Vi nedsatte for nylig en koordinationsgruppe (https://os2.eu/wiki/koordinationsgruppe-os2datascanner) for OS2datascanner. Det overordnede formål med en koordinationsgruppe er at koordinere de deltagende kommuners ønsker og behov for videreudvikling og vedligeholdelse af produktet. I samarbejde med leverandøren Magenta er vi i gang med at samle støtte til et større udviklingsprojekt.

I koordinationsgruppen og sekretariatet vil vi gerne have krav og ønsker fra så mange som muligt, så vi vil nedsætte en hurtigtarbejdende gruppe, der henover den kommende måneds tid skal specificere udviklingsprojektet.

Nogle af de ønsker, vi har hørt indtil videre er:

  • et rapportmodul, som giver mulighed for at sende oversigter over 'GDPR-hits' (CPR-numre og andre følsomme data) som er fundet ved scanninger, til den rette organisatoriske enhed og til enkeltpersoner og enhedsledere eller jeres DPO. Med denne funktion bliver det muligt at få reduceret en samlet rapport på måske mange tusinde hits til enkeltrapporter med så få hits, at det bliver et reelt arbejdsredskab for den enkelte og vedkommendes enhed.
  • kobling via støttesystem organisation, AD eller MO, afhængigt af, hvad I benytter som autoritativ kilde til medarbejder- og organisationsdata. OS2datascanner finder og filtrerer metadata på dokumenter og mails, og med integration til organisationsdata kan man målrette rapporter og dermed spare tid i forhold til arbejdet med OS2datascanners output.
  • integration til SBSYS

Sidder du med konkrete ønsker og behov, så send dem til vores Jira projekt på os2datascanner.jira@os2.eu. Eller opret dem direkte i projektet:https://os2web.atlassian.net/projects/WEBSCAN/issues.

VIGTIGT: Der skal input om konkrete behov til, så du har lyst til og mulighed for at deltage i arbejdsgruppen, er du mere end velkommen. Kontakt da OS2-sekretariatet på os2@os2.eu.

Vi sigter efter at nedsætte gruppen ultimo april og afslutte arbejdet omkring 1. juni, sådan at vi kan sende opgaven ud til leverandørerne og få dem til at estimere på de nye funktioner.

 

Vedhæftet er slides fra Magenta som er tidlige input til et eventuelt kommende projekt.

Vores blogs