OS2rollekatalog tager nyt attesteringsmodul i brug

Nyhedsbrev OS2rollekatalog, oktober 2023
13 oktober, 2023 af
Sisse KarlssonMette Valbjørn, produktkoordinator OS2rollekatalog
Læsetid 2 minutter

Nyt attesteringsmodul til OS2rollekatalog er udviklet i en første version, testet og klar til drift
​​​​​​​

Dette blogindlæg er til dig, der anvender OS2rollekatalog, og til dig, der følger med i OS2-produkternes udvikling. 

I nyhedsbrevet pr. 30. juni 2023 blev der informeret om, at der er et nyt attesteringsmodul på vej til OS2rollekataliog, og at det vil være klar i 3. kvartal 2023.

Det nye attesteringsmodul er nu færdigudviklet i en første version, testet i en kommune og klar til drift. Der har været ydet en stor indsats med dette fra vores leverandør Digital Identity og fra koordinationsgruppen, og det vil jeg som produktkoordinator gerne sige mange tak for.

Det nye attesteringsmodul erstatter det nuværende attesteringsmodul, som anvendes i nogle af de kommuner, der bruger OS2rollekatalog. Det nye attesteringsmodul er opbygget med en ny brugergrænseflade og er helt adskilt fra resten af OS2rollekatalog, med undtagelse af konfigurationen, som fortsat findes i den "gamle" brugergrænseflade.

Attesteringsmodulet anvendes til at attestere rettighedstildelinger og jobfunktionsrollernes opbygning. Når attesteringsmodulet anvendes, vil det være muligt at trække rapporter ud med en komplet oversigt over alle rolletildelinger og om de er attesteret.

Med det nye attesteringsmodul sikres der overholdelse af krav til compliance, bedre rapportering og nemmere attestering.


Opdateret brugermanuel for OS2rollekatalog

Digital Identity har udarbejdet en opdateret brugermanual for OS2rollekatalog, der indeholder et afsnit med beskrivelse af det nye attesteringsmodul. Du finder brugermanualen her


Workshop med Digital Identity og en repræsentant fra koordinationsgruppen

I kan få en præsentation af det nye attesteringsmodul samt mulighed for at stille spørgsmål ved at deltage i en times workshop med Digital Identity og en repræsentant fra koordinationsgruppen. 

Workshoppen finder sted onsdag 25. oktober 2023 kl. 13.00-14.00 og afholdes på Teams. Tilmeld dig her, hvis du gerne vil deltage. 

Alle er velkomne.


Release af det nye attesteringsmodul

For at kunne anvende det nye attesteringsmodul, skal der opgraderes til den nyeste versison af OS2rollekatalog. Digital Identity kommer med en ny release af OS2rollekatalog i slutningen af uge 41. Det er også muligt at opgradere til den nyeste version af OS2rollekatalog uden af få det nye attesteringsmodul.


Når den enkelte kommune vil tage det nye attesteringsmodul i brug aftaler I selv nærmere med Digital Identity. Kontakt Kaspar Bach Pedersen hos Digital Identity, e-mail: kbp@digital-identity.dk


Udviklingsønsker i forhold til det nye attesteringsmodul

Det nye attesteringsmodul foreligger som nævnt i en første version.

​​​​​​​Udviklingsønsker meldes som normalt ind ved at oprette et Jira issue. Skriv venligst i overskriften på et Jira issue, om det er vedr. attesteringsmodulet og beskriv så udførligt som muligt, hvad udviklingsønsket går ud på. Eller kontakt produktkoordinator.


Rigtig god fornøjelse med det nye attesteringsmodulVores blogs