OS2datascanner: Crawlerløsning, der scanner for følsømme personoplysninger, er klar i version 3.0

25 maj, 2020 af
OS2datascanner: Crawlerløsning, der scanner for følsømme personoplysninger, er klar i version 3.0
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

OS2datascanner har gennemgået en omfattende omskrivning, og er klar i version 3.0. Systemet er opbygget med en ny arkitektur med det bedste fra den gamle version.

OS2datascanner løsningen er en crawlerløsning, som kan scanne hjemmesider, intranet, netværksdrev og Exchange mailservere igennem for at opspore og sikre, at der ikke er følsomme persondata som fx CPR-numre, navne, sundhedstermer, kreditkortnumre, adresser eller email-adresser.

 

Nye funktioner og nyt brugerinterface

Den nye version er fyldt med nye funktioner og et helt nyt brugerinterface. Leverandøren til OS2datatscanner, Magenta, har haft dialog med flere kommuner, herunder sagsbehandlere, DPO’er og ledere, som alle har bidraget med vigtige input til den nye version. Denne dialog er fortsat i gang, og der indarbejdes løbende forbedringer og nye funktioner.  Fx bliver OS2datascanner udrullet i docker samt opsætning af MS Graph til forbedret scanninger i Office 365 i skyen.

 

Udbredelsen af OS2datascanner

Pt. har OS2datascanner ingen tilslutningsaftale, men finansieres ud fra et princip om crowdfunding. Bl.a. derfor er det glædeligt, at flere kan få gavn af løsningen. De nyeste kommuner i den sammenhæng er Skive, Næstved og Tønder Kommuner.

Derudover har Magenta netop indgået en aftale med skattestyrelsen i Grønland, hvor OS2datascanner skal bruges til at scanne deres fildrev for følsomme persondata. Det samme gør sig gældende for Bankdata, som er en samling af 9 pengeinstitutter.

 

Vil du med videre?

OS2datascanner ønsker sig en koordinationsgruppe, der bruger løsningen og kan være med til videreudvikling og tilpasning til offentlige myndigheders behov. Koordinationsgruppen har allerede Mads Skarnager fra Vordingborg som tovholder, og han kan kontaktes på mska@vordingborg.dk

Har du andre spørgsmål, kan du kontakte OS2-sekretariatet på os2@os2.euRoadmap

SBSYS: Samarbejde omkring integration via SBSIP.
Log: Opsætning af rapporter, baseret på OS2datascanner logfiler.

Officielle github repo

Readthedocs latest news

 

Interview med tovholderen for koordinationsgruppen, Mads Skarnager.
 

Vores blogs