Kvalitetssikring af System kataloget - en fælles indsats

1 september, 2017 af
Kvalitetssikring af System kataloget - en fælles indsats
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

KITOS redaktionsgruppen foretog den 21-23. august 2017 et stort oprydningsarbejde i system kataloget i KITOS. Deltagerne brugte meget tid og mange ressourcer, på at styrke datagrundlaget i KITOS.  Arbejdsgruppen repræsenterer følgende kommuner: Frederikssund, Favrskov, Syddjurs, Ikast-Brande, Hedensted, Fredericia, Aabenraa, Holbæk, Jammerbugt, Hjørring, Ballerup, Brønderslev, Svendborg og Slagelse. Fredericia kommune var vært. 

Så langt nåede gruppen
Sekretariatet og Systemarbejdsgruppen vedtog i foråret 2017 nye datakrav. For at få oprettet nye systemer i System kataloget, er det nødvendigt at datakravene er opfyldt. Det er med udgangspunkt i denne fælles metode og forståelse, samt drøftelse af centrale begreber, at arbejdsgrupperne har verificeret system data i KITOS. Knap 1.000 systemer blev gennemgået ud af katalogets 2600 systemer.

Inaktive systemer
I den forbindelse vil der være systemer som medlemskommunerme anvender, som de ikke længere kan finde. Systemerne er ikke væk, men er blevet gjort inaktive fordi de har været dubletter til andre systemer o.l., men data om systemerne er bevaret. Sekretariatet kontakter kommunerne over den næste periode og fortæller, hvilke systemer det drejer sig om. Har kommunerne spørgsmål til de enkelte systemer, kan spørgsmål stilles på Yammer – System gruppen. 

Kvalitetssikringen fortsætter i dialog med Sekretariatet
Der er stadig et stort arbejde tilbage med at få kvalitetssikret data i KITOS, og det er en opgave sekretariatet ikke kan klare alene. Arbejdet sker gennem en fælles og koordineret indsats med redaktionsarbejdsgruppen, som består af deltagere af OS2kitos medlemskommuner. Redaktionsgruppen fortsætter over det næste stykke tid, med at kvalitetssikre system kataloget i dialog med sekretariatet.

Arbejdsgruppen vil bruge gruppen på Yammer: Redaktionsgrp. for IT systemer og snitfladekataloget, til at vende spørgsmål med hinanden og Sekretariatet. I første omgang, har arbejdsgruppen fokus på kvalitetssikringen af data i system kataloget og har fået nogle hjemmeopgaver, som at kigge på system-pakker.

Sekretariatet styrer processen og fastsætter retningslinjerne for kvalitetssikringen. Det er derfor stadigvæk sekretariatet, kommunerne skal henvende sig til, når de vil have oprettet nye systemer eller rettighedshavere/leverandører i KITOS. 

•    Læs hele opsamlingen fra arbejdsdagene her og se sekretariatets præsentation her.

Tags
Vores blogs