Guidelines om deling af økonomioplysninger i KITOS

7 november, 2017 af
Guidelines om deling af økonomioplysninger i KITOS
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

I KITOS stiller vi en facilitet til rådighed, hvor man kan dele sine økonomioplysninger via fælles rapporter. Det er frivilligt om man vil dele økonomioplysningerne eller ej. Vi anbefaler at I altid spørger jeres jurister til råds ved spørgsmål til konkrete aftaler, hvis der er tvivl om økonomioplysninger må deles.

Kommunale standardvilkår 
Helt generelt kan vi henvise til de kommunale standardvilkår og bestemmelser om offentlighed (fortrolighed eller ej) som KOMBIT henviser til, på side 21. Men hvis I er i tvivl om I må dele, kan I altid vælge at skjule økonomioplysningerne.
 
Formålet med, at vi i KITOS gør jeres data om bl.a. kontrakter og økonomi tilgængelige for fælles rapporter er, så I kan foretage benchmarking. Det kan give anledning til bedre forhandlinger med jeres leverandører og nye samarbejdsaftaler mellem kommuner.
 
Vi har i tilslutningsaftalen skrevet, at data i KITOS kun må deles mellem OS2kitos fællesskabet og KITOS brugere er underlagt tavshedspligt. Vi gør også opmærksom på, at I ikke må dele oplysninger med 3. part uden samtykke fra de enkelte kommuner.
 
Hvis I er i tvivl om jeres økonomioplysninger i KITOS bliver registreret som skjulte eller offentlige, opfordrer vi jer til, at kontakte sekretariatet på info@kitos.dk
 
Vi opfordrer jer også til, at komme med indspark til hvad jeres holdning til det er ude hos jer og sparre med andre kommuner ved spørgsmål. I kan blande jer i debatten her.  
 
Bemærk i forhold til deling af økonomioplysninger, så har vi tidligere udsendt følgende informationer, som stadig er gældende:

Oplysninger registreret på økonomifanen til og med den 31.12.2017 vil per default være skjulte i de tværgående rapporter. Hvis I ønsker at dele økonomioplysninger registeret i denne periode, skal I aktivt gå ind og ændre indstillingen på økonomifanen fra lokal til offentlig.

Oplysninger på økonomifanen registreret fra den 1.1.2018 og frem vil per default være tilgængelige for tværgående rapporter. Hvis I ikke ønsker at dele økonomioplysninger registreret efter denne dato, skal I aktivt gå ind og ændre indstillingen på økonomifanen fra offentlig til lokal.

Bemærk at notefeltet på økonomifanen følger resten af oplysningerne og således vil blive vist, hvis indstillingerne står til offentlig.


Bemærk at vi tidligere ved en fejl har skrevet, at den aktive fane er hvid og den inaktive fane er grå. I dag er den aktive fane grå og den inaktive fane er hvid. Hvis man er i tvivl, kan man altid klikke på den markering som man ønsker. Dette vil blive ændret, så den aktive fane også får et tjek-tegn. 

Sekretariatet skriver på Yammer og i nyhedsbrevet, når de første fælles rapporter lanceres, tidligst den 15. november 2017.

 

Tags
Vores blogs