Fødselsdag: Tillykke med de syv år til alle i OS2-fællesskabet

24 april, 2019 af
Fødselsdag: Tillykke med de syv år til alle i OS2-fællesskabet
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Syv år. Børnefødselsdag med lagkage, lys og boller med tandsmør. Eller, som OS2-fællesskabet, prismodtager af Digitaliseringsprisen i kategorien GENBRUG – kommuner. En hæder til alle OS2-medlemmer og leverandørpartnere. En pris som blev overbragt på en scene med spotlight rettet mod bestyrelsesmedlemmer og sekretariatschefen. Det er da lidt af en gave til os alle. Den kom med en velfortjent (og tung) statuette. Det er hele OS2-fællesskabets pris og stort tillykke med den.

Prisen beviser, at open source og genbrug af digitale løsninger betaler sig og kommer af samarbejde mellem ildsjæle i fællesskabet. Det gavner de offentlige myndigheders it-portefølje og deres forretning.

 

OS2-fællesskabet sætter ind, hvor der opstår huller

OS2s bestyrelse har på bestyrelsesseminaret i januar dedikeret sig til grave dybere ind i forretningen. Bestyrelsen for OS2 vil gerne opnå større synlighed for fællesskabet i forretningen. Der er stadig flere steder, hvor OS2 vil kunne skabe værdi og hvor der er et behov for at digitalisere i fællesskab med ligesindende. Samarbejde med nye aktører kommer også på dagsordenen de næste år. OS2 skal finde sin plads mellem de store aktører for, OS2 vokser og skal fastholde og styrke sin placering på kortet over det danske it-landskab.

 

93% har mindst ét OS2-produkt

OS2-fællesskabet har plads til flere kommuner og andre offentlige myndigheder, der ønsker at tage del i innovativ udvikling af digitale løsninger og spare penge på samarbejdet. Medlemmer med engagement er dem, der driver fællesskabet frem. Ud af landets 98 kommuner bruger 93% mindst ét OS2-produkt. I 2018 har fællesskabet fået hele seks nye medlemmer og syv nye leverandørpartnere. 66 offentlige myndigheder med en hovedvægt på kommuner er i dag medlem og 56 leverandører har tilsluttet sig som leverandørpartnere. OS2s løsninger er lavet til at passe med eksisterende løsninger hos de offentlige myndigheder. Der er ikke en proprietær standardpakke hos OS2, men et produkt skabt til tilpasning, fælles udvikling og ikke mindst deling.

 

Syv år med fart på

OS2 har haft syv år med succes fra OS2-fællesskabet konstituerede sig selv i 2012 af fem kommuner med et projekt. I dag ligger der 18 produkter i kurven på forskellige governance-niveauer. Lige til at hapse – enten sammen med en leverandørpartner eller med in-house power.

 

Skal du ride med på bølgen?

Skal du være med i fremtidens OS2, så ser den lys ud. I 2018 sneg fire projekter sig til at blive produkter. Din offentlige myndighed kan blive en del af succesen, når vi sammen lægger kræfter i at udvikle de bedste digitale løsninger for jeres forretning og it-portefølje.

Skal du ride med på bølgen? Kontakt sekretariatet for at høre mere.

Og tillykke med fødselsdagen til os alle.

 

 

Foto af Annie Spratt på Unsplash.com

 

Vores blogs