Fire gange så mange ansøgere som nævninge og domsmænd i Holstebro Kommune

24 januar, 2019 af
Fire gange så mange ansøgere som nævninge og domsmænd i Holstebro Kommune
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

I disse dage skrives/sendes der i medierne en del om kommunernes udfordringer med at rekrutterer tilstrækkelige nævninge og domsmænd. I Holstebro Kommune var det ingen udfordring, for brug af med OS2forms har kommunen 4-dobblet antallet af ansøgere.

I år har Holstebro Kommune udarbejdet en simpel formular i OS2forms. Formularen blev postet på sociale medier, aviser og kommunens hjemmeside, hvilket hurtigt resulterede i 445 ansøgere. Sidst de rekrutterede lægdommere fik kommunen lidt under 100 personer. En kommune af Holstebros størrelse skal bruge 195 lægdommere, så er meget positivt, at der er så mange at vælge imellem, frem for at de skulle bruge ekstra kræfter og ressourcer på at finde egnede lægdommere.

Med OS2forms har Holstebro Kommune gjort det let for borgerne at tilmelde sig liste af lægdommere digitalt. Derudover er data lagt automatisk indsendt i deres ESDH-system, mens listen af frivillige var lige til at trække ud fra OS2forms, sorterer og dermed klargjort til at listeudvalgets prioritering.

Anvendelse at OS2forms har givet kommunen en besparelse på ca. en uges arbejde. Se nyheden på kommunens hjemmeside.

 

 

Foto: rawpixel på Unsplash.com

Tags
Vores blogs