Finsk pædagogisk teknologi til fjernundervisning i skoler

23 februar, 2021 af
Finsk pædagogisk teknologi til fjernundervisning i skoler
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Skaber- og kodningsprojektet Mehackit er et af mange undervisningsteknologier i initiativet Koulu.me.

 

Koulu er det finske ord for skole. Under den nuværende COVID-pandemi har initiativet koulu.me samlet en række undervisningsprogrammer for de skoler, der risikerer at mangle undervisningsmateriale til fjernundervisning.

Initiativet er startet af en finsk gruppe udviklere af pædagogisk teknologi. Det har også fanget interessen hos lærere i skoler udenfor Finland. Det gælder lærere i bl.a. i Azerbaijan, Mongoliet og Sydafrika. Steder hvor pædagogiske som disse mangler.

En af Koulu-initativets edTech er Mehackit.

 

Digitale kurser, også som open source

Koulu.me har en lang liste af undervisningsprogrammer på deres hjemmeside, som udbydes gratis enten altid eller i en periode under pandemien.

Et projekt er det finske open source projekt Mehackit Atelier.

Allerede inden koulu.me blev Mehackit brugt i flere lande udover Finland. Undervisningsprojektet vil demokratisere adgang til teknologi. De vil gøre unge mennesker medskabere frem for bare forbrugere af teknologi. På engelsk udbyder de kurserne Art Programming, Electronics and Programming samt Music Programming. Mehackit har også finsksprogede kurser.

 

Kodning af visuel kunst

Kodning behøver ikke at være lig naturvidenskab, teknologi og matematik. Mehackit arbejder med et andet paradigme, hvor kunst og musik kan give adgang til en verden af kode. I det grundlæggende kunstkursus lærer eleverne at programmere visuelle komponenter og animationer.

Kurserne henvender sig primært til grundskolens de ældste elever og elever på ungdomsskoler. Målgruppen for kurset med kunst og kodning er for de 13-19-årige elever, der er begyndere i programmering. Mehackit laver kurser til lærerne, der så får vejledninger med til hvert kursus, så eleverne kan få det fulde udbytte af undervisningen.

I et blogindlæg er en af på hjemmesiden står underoverskriften: ”Programming extends our creativity”. Afsnittet, der følger, er: ”Computers don’t necessarily have to replace old practices, instead they can show us our analog world in a new light.” Et eksempel fra bloggen er interaktivt visuel kunst.

Mehackit er helt fremme, når det kommer til alternativ undervisning i kodning.

 

Finsk edtech og bekymringer om fjernundervisning

Mehackit er en af partnerorganisationerne i Edtech Finland.  Siden grundlæggelsen I 2014, har Mehackit vundet flere priser for deres arbejde og kurserne.

Open source projekt har flere år bag sig, men koulu.me er et nyt initiativ som er startet under pandemien. Koulu.me har skubbet Mehackit endnu videre.

Laura Koponen står bag selve koulu.me initiativet. Hun er ledende direktør i innovationsbureauet Spinverse.

Koponen er samtidigt mor til to børn, der blev bekymret over børnenes skolegang under COVID-hjemsendelsen. Derfor tog hun de første skridt for at hjælpe alle lærere med materiale fjernundervisning ved at starte koulu.me.

 

 

Tag med videre

  • Mehackit er del af det finske Kuolu.me invitativ og underviser gymnasieelever at kode.
  • Det er muligt at programmere i Mehackit uden at det handler om matematik, i stedet kan det være med fokus på visuel kunst.
  • Mehackit har nogle gratis kurser og andre har en testperiode under COVID-pandemien.

 

Læs flere artikler som denne på OSOR

Vores blogs