En integration mellem OS2mo og KOMBITs støttesystem Organisation har set dagens lys i Rebild Kommune

5 november, 2019 af
En integration mellem OS2mo og KOMBITs støttesystem Organisation har set dagens lys i Rebild Kommune
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Rebild Kommune har fået lave en funktionsdygtig integration, hvilket betyder, at når brugere logger ind på fagsystemet Sags- og Partsoverblik (SAPA), så kan SAPA slå direkte op i støttesystemet organisation

Rebild Kommune har implementeret OS2mo med integration til KOMBITs støttesystem Organisationen, fortæller it-projektlederne Bjørg Tausen og Charlotte George. Hensigten har været at blive klar til at levere organisationsdata til KOMBIT. Først og fremmest til fagsystemet Sags- og Partsoverblik (SAPA), men på sigt også andre systemer. Nu står de med en færdig integration fra kommunens AD og lønsystem til OS2mo. OS2mo er en OS2-løsning, der virker som autoritativ kilde for data på medarbejder og organisation.

 

Synkroniseringen via STSorgSync

Begyndelsen af 2019 var starten på Rebild Kommunes implementering af OS2mo. I dag bliver data i OS2mo synkroniseret i støttesystem Organisation via synkroniseringsværktøjet STSorgSync.

Deres udgangspunkt var ønsket om at lægge organisationsbeskrivelsen fra Rebild Kommunes LOS ind i OS2mo. Når data er inde i OS2mo, kan de nu blive synkroniseret til støttesystemet Organisation og så bruges i de af KOMBITs systemer, der skal bruge organisationsdata. Det er status for Rebild Kommune denne september måned.

 

Manuel indlægning bliver ikke nødvendig

Om integrationen til støttesystemet Organisation siger Charlotte George: ”Det har haft den fordel i første omgang, at vi ikke har skulle læse data ind manuelt i støttesystemet Organisation via regneark, som ellers er den måde, man kan gøre det på, hvis man ikke har noget organisationssystem. Og det er vi jo så sluppet for.” På den måde har Rebild Kommune sparet arbejdstimer på det manuelle arbejde.

 

Planer for fremtiden

Rebild Kommune har allerede etableret OS2rollekatalog og er på nuværende tidspunkt ved at lave integration til OS2mo med leverandøren Magenta. På sigt er deres plan at bruge OS2mo og OS2rollekatalog som Identity Management System (IdM-system).

Charlotte George fortæller, at de også har overvejet andre IdM-alternativer, men at mange af dem var for dyre. I stedet valgte de at gå OS2mo-OS2rollekatalog vejen.

 

Tag kontakt til andre og vær ikke bange for det uvante

Charlotte George råder andre, der overvejer at gøre som Rebild Kommune, til at være klar til at kaste sig ud i noget uvant. Teknikerne har indimellem været i tvivl om, hvor de skulle hente hjælp, når der er opstået udfordringer i forbindelse med den tekniske implementering. De har dog formået at løse det ved hjælp af dialogen med andre kommuner.

Man skal ikke være bange for at tage kontakt hele vejen rundt og kaste sig ud i noget, som man ikke nødvendigvis lige har været vant til”, siger Charlotte George. Særligt når man er en lille kommune som Rebild, tilføjer hun.

Charlotte George kan fortælle, at de bruger samarbejdet med andre Nord- og vestjyske kommuner aktivt til videndeling og sparring i implementeringen af OS2mo. Hun siger: ”Det er også vores indgang til OS2-samarbejdet: At vi hjælper hinanden".

Tags