Denne open source edTech løsning skal ikke bruge internettet

8 marts, 2021 af
Denne open source edTech løsning skal ikke bruge internettet
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Kolibri projektet har underviser børn i programmering, matematik og læsning. Det er udviklet online, men kan bruges helt uden internetforbindelse.

 

Er udviklingen af open source software afhængigt af interenettet og et online fællesskab? Ja og nej. Projektet Kolibri er på Github. Med dette open source projekt viser, at edTech (education technology) kan være designet til at være ofline-first.

For to år siden havde 51% af verdens befolkning adgang til internet, ifølge Verdensbanken. Det tal steg til 59% i løbet af 2020 (Statista). Men uden internet er uddannelse nødt til at være hundred procent offline. Også edTech (educati

 

Internetadgang og læring

Ude i verden går problemet med at være uden internet adgang og have et høj antal uden uddannelse hånd i hånd, når vi kigger på statistikkerne ude i verden. NGOen bag projektet Kolibri, Leaning Equality, fastslår dette: "The 60% of the world who could benefit the most from open educational resources and supporting pedagogical tools lack the connectivity needed to access them."

Når vi kigger dybere ind i internetforbindelses statistikkerne, er landet, hvor færrest har internet, Nordkorea.

Men et kig længere nede af liste viser en særlig geografisk tendens. Mange af de lande, hvor færrest har adgang til vores delte online rum, er lande syd for Sahara. UNESCO har tidligere konkluderet om emnet uddannelse, at en femtedel af børn mellem 6 og 11 år ikke går i skole. Tallet daler kun, som alderen stiger. Uddannelse er ifølge Learning Equality nøglen til at bryde cirkler af fattigdom. Det er he, hvor Kolibri møder dets behov.

 

Offline-first undervisning

Learning Equalitys open source projekt Kolibri er en offline-first læringsplatform. Platformen er cloudbaseret og kan køre på Windows, Linux og OSX. Download kræver internetforbindelse, ja, men resten kan køres offline.

Programmering er et af undervisningsområderne sammen med bl.a. matematik, engelsk og læsning. Materialet findes på flere sprog og er på Creative Commons licens. Igennem Kolibri giver Learning Equality en chance for at lære. Først igennem KA Lite og nu på Kolibri platformen.

 

Forpligtet sig til uddannelse

 

Forgængeren til Kolibri, KA Lite, er blevet brugt i 200 steder omkring i verden, blandt andet i landesbyskoler, børnehjem, community centre, flygtningelejre, fængsler og i private hjem.

Organisationen bag har selv forpligtet sig til at udbrede uddannelse. De vil ikke vente til større udbredelse af internetadgang. Det handler nu - igennem åben software og digitale materiale såsom Global Digital Library Books.

Denne forpligtelse til åbne metoder og uddannelseo ligge god opad Verdensmål nr. fire: "Sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring".

 

 

Tag med videre

  • Kolibri er en off-line-først uddannelsesteknologi, der sigter mod lande med lavt uddannelsesniveau nationalt set.
  • Det er et pædagogisk redskab til indlæring og at styrke elevernes selvfølelse generelt set.
  • Platformen giver mulighed for at lære bl.a. programmering, matematik, engelsk og læsning.
  • Kolibri virker på et hvilket som helst device.

 

Læs flere artikler som denne på OSOR

Vores blogs