Blog: Søgefunktioner i OS2kitos

13 september, 2018 af
Blog: Søgefunktioner i OS2kitos
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Blogindlæg af Jacob Bækgaard, udviklingskonsulent i Hjørring Kommune.

 

Mange kommuner har efterhånden arbejdet målrettet med KITOS i et par år, og derfor er overblikket blevet mere og mere fyldestgørende flere steder.

For de fleste kommuners vedkommende har adgangen til disse data været afgrænset til en snæver kreds af medarbejdere, hvor de fleste har haft en opgave med at føje systemer og kontrakter til OS2kitos.

Hjørring kommune har i en tid ønsket sig at give flere adgang til oplysninger i OS2kitos – uden at de først skal oprettes i OS2kitos - og vi har derfor nu udviklet en løsning, som giver alle kommunens medarbejdere adgang til udvalgte oplysninger fra OS2kitos.

Med søgefunktionaliteten er det muligt at søge både i det der er blevet lagt i KITOS globalt og det som den enkelte kommune har registreret. Man kan eksempelvis søge på systemnavn, funktionalitet eller medarbejder.

 

Der er mulighed for at søge på leverandør eller systemnavn. En fordel ved det er bl.a., at vi kan løbende og proaktivt kan styre vores it-portefølje.

 

Det er også en mulighed er at søge på eksempelvis medarbejder (eks. kontaktperson, systemejer m.m.).

Det er også en mulighed er at søge på eksempelvis medarbejder (eks. kontaktperson, systemejer m.m.).

 

Med udviklingen af denne løsning håber Hjørring kommune blandt andet at udbrede kendskabet til de oplysninger, der er i KITOS. På kort sigt for at få kvalitetssikret de lokale oplysninger; både hvad angår de data, der allerede ligger, men også hvis der er oplysninger, som endnu ikke er blevet lagt i KITOS.

Både nu og på lang sigt er det også håbet, at løsningen kan bruges til, at man i større grad kan koordinere på tværs. Eksempelvis i forhold til at bruge systemers funktionalitet på tværs af forvaltningsområder. Det vil give en endnu større værdi til løsningen.

Mulighed for analyse

Udover at få et hurtigt overblik over egne systemer, så arbejde Hjørring kommune også med en analyse del, hvor man hurtigt kan få et overblik over, hvor fyldestgørende datagrundlaget er. Dette er kun forbeholdt administratorer. I første omgang bliver to oplysninger analyseret. Det handler henholdsvis om, hvor mange af registrerede systemer har tilknyttet en systemejer, og hvor mange der har registreret en kontaktperson. Dette bliver vist ud fra en procentsats.

Derudover bliver systemerne også listet alt efter hvor mange af de udvalgte oplysninger, der er registreret på det enkelte.

Analyse af tilgængelige oplysninger

Analyse af tilgængelige oplysninger

 

Hvis I kunne være interesseret i løsningen eller bare vil høre lidt mere om den, så er I velkommen til at kontakte Jacob Bækgaard (mail: jab@hjoerring.dk).

 

Tags