Status på OS2iot

14 januar, 2022 af
Status på OS2iot
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Udvikling i gang

I november 2021 startede videreudviklingen af OS2iot i samarbejde med leverandøren Iterator IT. Første nye feature bliver mulighed for at sende en besked til en gruppe af sensorer og ikke kun en enkelt (såkaldt multicast). Herefter følger mulighed for at give maskinel adgang til OS2iots API ved hjælp af en nøgle samt forbedret brugerstyring.

Overordnet prioritering af udviklingen er at gøre det nemmere for myndigheder at overvåge IoT-enheder, gøre løsningen mere sikker og øge brugervenligheden.

Videreudviklingen betales af de tilsluttede myndigheder og er desuden støttet af Digitaliseringsstyrelsen.

Ny version udgivet

Som OS2iot er blevet taget i brug er fejl og udviklingsønsker begyndt at tikke ind på GitHub og i OS2iot's community. Med udgivelsen af version 1.0.1 i november blev en række af disse fejl rettet, og mindre forbedringer har gjort det nemmere for leverandører at drifte OS2iot.

Et udvalg af løste issues:

  • Forbedret konfiguration af systemlog
  • Fix af timeout fejl
  • Fix af sorteringsfejl
  • Fix af fejl ved brug af to forskellige payload decoders på en applikation
  • Fix af fejl ved sletning af LoRaWAN enheder

Nye driftsaftaler

Der er offentliggjort nye aftaler på driften af OS2iot, så man kan få en idé om, hvad det koster at få en installation op at køre. Husk også, at der er to fællesskaber, hvor kommuner deles om driften af OS2iot og erfaringsudveksler om IoT mere generelt. Henholdsvis GovTechMidtjylland og Fællesskabet for dynamiske data.

Fortsat muligt at tilslutte sig

Her i januar tilsluttede Region Midtjylland sig de 20 kommuner, der allerede har underskrevet en tilslutningsaftale for at støtte op om vedligehold og videreudvikling af OS2iot. Sammen med Kolding Kommune har Region Midtjylland nu også en repræsentant i koordinationsgruppen.

Det er fortsat muligt at tilslutte sig samarbejdet og ved indmeldelse i første halvår af 2022 betales kun halvdelen af det årlige vederlag. Tag et kig i OS2iot takstbladet for mere information.

Tøv endelig ikke med at kontakte OS2iot's produktkoordinator Mogens Kjeldsen på movk@aarhus.dk, hvis du har spørgsmål, udviklingsønsker eller vil vide mere om OS2iot.

 Tilmeld dig nyheder fra OS2iot ved at skrive til Mogens på movk@aarhus.dk

 Få flere nyheder fra OS2 direkte i indbakken

Tags
Vores blogs