Arbejdet med en forbedret version af OS2valghalla skrider frem

17 januar, 2022 af
Arbejdet med en forbedret version af OS2valghalla skrider frem
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Her får du en opdatering på det arbejde med at lave en ny forbedret version af OS2Valghalla, som blev igangsat sidste sommer.

Forberedelser i gang

Mens mange havde travlt med at arrangere og afvikle valget i november, var der også travlt med at indsamle og bearbejde viden om de processer, der ligger bag rekruttering og håndtering af alle de frivillige, som hvert år hjælper med at få stemmerne samlet ind og talt op.

For det er nødvendigt med indsigt i brugerbehov og workflows for at kunne lave en dækkende kravspecifikation til den nye version af OS2Valghalla, som er i støbeskeen.

Roadmap for arbejdet

Efter første fase med fokus på afdækning af ønsker og behov samt en markedsundersøgelse starter nu en ny fase med udarbejdelse af kravspecifikation og user stories. Det materiale skal bruges til at starte en markedsdialog, så vi ved, hvor stor finansiering, der skal skaffes for at få lavet en ny version af OS2valghalla.

Faserne følger et roadmap, som for nuværende er planlagt for første halvår af 2022. Faserne dækker desuden sikring af finansiering, indhentning af tilbud og valg af leverandør. Se med på billedet herunder.

Pile på en vej, der illusterer milepæle på et roadmap

Vi har brug for dit input

Indtil nu er det primært medlemmerne i OS2valghallas koordinationsgruppe, der har bidraget med viden og use cases. Men vi har også brug for dine erfaringer og dine holdninger til det nye system for at sikre, at det dækker de behov, som anvenderne af OS2Valghalla har.

Derfor vil vi gerne bede dig om at udfylde et kort spørgeskema, hvor du både får mulighed for at angive dine ønsker og bidrage med din viden. Jo før, jo bedre og ellers er deadline 1. februar.

Besvar spørgeskema

 

Svensk interesse

Det skarpe øje vil have spottet på roadmappet, at der foregår en afklaring af et muligt svensk samarbejde. Organisationen Sambruk har henvendt sig til OS2's sekretariat, fordi de ser et stort potentiale i at udvikle en løsning i fællesskab med svenske kommuner.

Koordinationsgruppen har vurderet, at det er en spændende mulighed, som potentielt kan øge finansieringen i projektet til gavn for alle. Sambruk er ved at indhente interessetilkendegivelser, mens vi samtidig undersøger mulige finansieringsmodeller med fokus på, at det ikke skal forsinke udviklingen.

Ny produktkoordinator

1. september 2021 blev Mogens Vestergaard Kjeldsen ansat som produktkoordinator i OS2's sekretariat. Han benytter halvdelen af sin tid på arbejdet med udviklingen af en forbedret version af OS2valghalla.

Mogens er 42 år og har i de sidste mange år arbejdet med digital udvikling, hvor han har bevæget sig i feltet mellem brugere, forretning og udviklere. Altid i en koordinerende rolle, hvor fokus har været på forretningsafklaring, sammenhæng og brugerbehov.

Portræt af Mogens Kjeldsen

Tøv endelig ikke med at kontakte Mogens, hvis du har spørgsmål, input eller vil vide mere om arbejdet med at lave en ny forbedret version af OS2valghalla.

Tak fordi du læste med.

 Tilmeld dig nyheder fra det nye valgstyringssystem ved at skrive til Mogens på movk@aarhus.dk

 Få flere nyheder fra OS2 direkte i indbakken