SAFIRE giver overblikket, når katastrofen rammer

17 september, 2021 af
SAFIRE giver overblikket, når katastrofen rammer
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

De første to døgn efter en naturkatastrofe har ramt er ekstremt vigtige for at redde menneskeliv og begrænse skader. En open source applikation kan hjælpe til. Med et katastrofehåndteringssystem og dets førstehjælpsapplikation kan alle aktører på alle niveauer koordinere den samlede indsats.

 

I katastrofesituationer er det nødvendige at få alle i gang, fra civilorganisationer til politiske beslutningstagere. En af metoderne til at sikre effektiv koordinering er ved at bruge Sahana Eden.

Sahana Eden is an Emergency Development Environment - an Open Source framework to rapidly build powerful applications for Emergency Management.

- GitHub for Sahana Eden

Med platformen kan alle udøvende parter få digital assistance til at mindske negative indvirkninger fra katastrofe samt at koordinere deres indsatser. En af Sahana Edens applikationer er SAFIRE (Sahana First Response). Denne komponent er en alt-i-et operativt førstehjælpscenter. SAFIRE gør det muligt at koordinere indsatsen ved ulykker, konflikt, tyveri, men også når situationer ved f.eks. jordskælv skal håndteres.

 

At håndtere en stor katastrofe

Sahana systemet har været brugt af regeringer og civilorganisationer i 60 områder verden over siden 2004. Organisationen bag – det amerikanske Sahana Software Foundation – anbefaler alle, der har behovet, til at implementere løsningen selv eller med hjælp fra en ekspert.

Platformen, Sahana Eden, blev lavet umiddelbart efter jordskælvet og tsunamien i Sydøstasien i 2004. I 2009 udgav organisationen SAFIRE .

 

SAFIRE Emergency Response

Et eksempel på brugen af SAFIRE var i 2018, da Seychellernes Afdelingen for Risiko og Katastrofehåndtering brugte applikationen til at koordinere ressourcer, holde overblik over alle aktører og rapportere til administration og ledelse. SAFIRE sikrer, at alle aktører kan informeres: Det operative personale, førstehjælpsholdene og det ikke-operative lag (ministerier, administrativt personale, civilorganisationer og offentligheden.

Så længe der findes områder med risiko for naturkatastrofer (eller andre katastrofer), vil open source applikationen SAFIRE og systemet Sahana Eden være relevante.

 

Mere om:

User stories

GitHub

Workflows

 

Læs flere artikler som denne på OSOR

---------------

Photo by moein rezaalizade on Unsplash

Vores blogs