Ny softwarerobot giver ydelsescenterets sagsbehandlere flere timer på hånden i Syddjurs Kommune

23 september, 2019 af
Ny softwarerobot giver ydelsescenterets sagsbehandlere flere timer på hånden i Syddjurs Kommune
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Open source platform baner vejen for samarbejde på tværs af kommunegrænserne

 

På ydelsescenteret indenfor erhverv og beskæftigelse i Syddjurs Kommune kan sagsbehandlerne spare op til 62% af den tid, de plejer at bruge på at udbetale flexløntilskud til de cirka 600 personer, som modtager ydelsen hver måned. Det er takket være en softwarerobot fra Skanderborg Kommune, som de har videreudviklet i Syddjurs Kommune. Softwarerobotten har fundet vej til Syddjurs igennem vidensdelingsplatformen OS2autoproces.

Sagsbehandlerne kan spare op til 62% af den tid, de plejer at bruge

Softwarerobotten har kun kørt fra juni 2019, men Syddjurs kommune estimerer, at den vil spare sagsbehandlerne 1600 timer årligt. It-udvikler i Syddjurs Kommune David Bové Villadsen sender ros videre til Skanderborg Kommune: ”Skanderborg kommunes løsning var en vigtig komponent til, at vi ret hurtigt kom i gang og fik et rigtig godt resultat”.

Der er tale om en fuldautomatiseret softwarerobot. Udvikler David Bové Villadsen og hans kollegaer fik kode fra Skanderborg Kommune, og de har derefter kørt processen igennem yderligere to fagspecifikke it-systemer, som de bruger lokalt. Ændringerne var et krav fra ydelsescenteret indenfor erhverv og beskæftigelse, der bruger softwarerobotten. David Bové Villadsen understreger, at de altid har et tæt samarbejde med forretningen i al udvikling af it.

Genbrug af kode og lån af andres erfaringer er idéen bag platformen OS2autoproces. Det sparede Syddjurs Kommune for både penge og tid i udviklingen af deres flexløntilskuds softwarerobot. Efter ønske fra ydelsescenteret indenfor erhverv og beskæftigelse blev der lagt et ønske ind på OS2autoproces om at oprette en digital assistent til at hjælpe med processen med udbetaling af flexløntilskudsydelsen. På vidensdelingsplatformen kunne de se i Syddjurs Kommune, at Skanderborg Kommune havde noget lignende. Det viste sig, at da der var et overlap imellem fagsystemerne i de to kommuner på netop det fagområde.

På vidensdelingsplatformen kunne de se i Syddjurs Kommune, at Skanderborg Kommune havde noget lignende.

Skanderborg havde skrevet i OS2autoproces, hvad deres løsning kan og ikke kan. Det, som den ikke kunne håndtere, var enten noget, der krævede manuelt arbejde eller hvor der handlede om en vurderingssag. Det kunne vores fagområde godt nikke genkendende til”, siger Line Lynggaard Sørensen, digitaliseringskonsulent i Syddjurs Kommune og tovholder på det fællesoffentlige projektet OS2autoproces. Efter forarbejderet i OS2autoproces, tog Syddjurs Kommune kontakt til Skanderborg for at få mere information og en kode at arbejde videre med.

 

Der er nu kommet en ny version af OS2autoproces og det er derfor blevet endnu nemmere at dele processer.

Vores blogs