Sommerstatus på OS2iot

15 juli, 2019 af
Sommerstatus på OS2iot
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Den længe ventede status på OS2iot initiativet, der skal skabe en Open Source IoT-platform som alle danske kommuner kan benytte.

OS2iot er en platform der modtager data fra sensorer og videresender disse til data warehouse, fagsystemer, Open Data DK og andre fælles data platforme. Platformen er en netværksserver og indeholder således ikke specifik forretningsfunktionalitet, hvilket det er meningen markedet skal levere.

OS2iot projektet har haft en lang og til tider kringlet begyndelse. I det oprindelige projekt var planen at lave den udvidede platform samt en række konkrete IoT-cases, der kunne implementeres på løsningen fra starten. Afsættet var, at projektets samarbejdspartner skulle udvikle løsningen og ejerskabet placeres i OS2, der til gengæld forpligtede sig på at finansiere og håndtere den fremadrettede udvikling og vedligeholdelse af kildekoden til platformen. Heri lå også tidsplanen med udviklingsstart i begyndelsen af 2019. Efter at have arbejdet på finansiering, scope og funktionalitet i over et år, er projektet nu faldet på plads og projektet kan realiseres. Dog i en anden form og med afsæt i et EU-udbud.

Erhvervsstyrelsen har bevilget 3 mio. kr. til indkøb af løsningen. SAnD-projektet, drevet af Gate21 og en række sjællandske kommuner i fællesskab, og finansieret af Region Hovedstaden, har derudover afsat 1.150.000 kr. til OS2iot-projektet, der dækker omkostninger til projektledelse, juridisk bistand, udbudsproces m.v.

Det betyder at vi nu er klar til at få hyret en projektleder og igangsat et EU-udbud af platformen. Dertil etableret Styregruppe, projektgruppe og et teknisk advisory board.

Projektledelsen bliver forankret i OS2s sekretariat som straks er gået i gang med at finde og ansætte projektleder. Tidsplanen for projektet ser for nuværende således ud:

  • Bemanding af projektet samt overordnet organisering (1. september 2019)
  • Godkendt projektplan (1. november 2019)
  • Udbudsbekendtgørelse udsendt (1. december 2019)
  • Valg af leverandør (1. februar 2020)
  • Platform leveres (1. august 2020)
  • Platform i drift (1. september 2020)
  • Projektafslutning, afrapportering m.v. (1. november 2020)

 

-----
Billede af James Connolly fra Unsplash

Tags