Software til den syvende Earth Explorer mission om biomasse for 2023 er udgivet

1 oktober, 2021 af
Software til den syvende Earth Explorer mission om biomasse for 2023 er udgivet
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

BioPAL – The BIOMASS Product Algorithm Laboratory, som blev udgivet i april 2021, er klar til at blive sat i gang i 2023.

I slutning af april blev Python softwaren, der skal bruges til European Space Agencys (ESA) syvende Earth Explorer mission frigivet on GitHub. Alle udviklere er inviteret til at tage del i frijusteringen af BioPAL softwaren. Særligt til at finde bugs og skrive dokumentation. Udgivelsen af koden som open source er helt I tråd med ESAs open source politik.

 

Kortlæggelse af biomasse

Intentionen bag missionen er at kortlægge biomasse i skove, hvor det er svært at komme frem og måle for mennesker. Det forklarer professor Shaun Quegan explains i en video på BioPAL hjemmesiden. Quegan er professor ved School of Mathematics and Statistics på University of Sheffield og han er den ledende videnskabsmand bag missionen. Han er særligt specialiseret i måling af biomasse samt at kvalificere tropisk skovrydning.

 

Skove og kulstofkredsløbet

På GitHub bliver den syvende Earth Explorer mission beskrevet sådan:

The satellite will be the first P-band SAR (Synthetic Aperture Radar) sensor in space and will be operated in fully polarimetric interferometric and tomographic modes. The mission’s main aim is to map forest properties globally, but the sensor will also allow exploring subsurface scenarios (ice, desert).

- GitHub beskrivelse

 

Ønsket bag er samle data fra radaren, som vil kunne lede til bedre forståelse af skovene, deres ændringer og deres kvalitative rolle i kulstofkredsløbet. Den nuværende skovrydning betyder nemlig, at det kulstof, som træerne holder på, bliver frigivet ud i atmosfæren.

 

Open source politikken i ESA

ESAs open source politik gælder ikke alle projekter. Nogle projekter er eksklusive til ESA medlemsstaterne. Når ESA alligevel har en politik om brugen af open source, skyldes det, at de arbejder imod målene om at reducere prisen, sikre højere kvalitet og innovation, undgå leverandørafhængighed, mindske duplikater, maksimere Return of Investment og få alle fordelene ved at bruge eksisterende open source projekter.

 

 

Tag med videre

  • BioPAL er den syvende Earth Explorer mission under European Space Agency (ESA) og den er baseret på open source software.
  • Missionens radar skal kortlægge træernes biomasse i områder, hvor det er svært at komme frem for mennesker.
  • ESA har en open source politik, der sigter efter bl.a. at skabe innovation og et højt niveau af kvalitet i deres software.

 

LINKS

Den videnskabelige baggrund: https://www.biopal.org/docs/tasks/

Andre initiativer om biomasse: https://www.biopal.org/docs/ecosystem/

 

Læs flere artikler som denne på OSOR

--------------

Photo by Todd Diemer on Unsplash

Vores blogs