OS2udoglær: Sjovere og mere virkelighedsnær læring

10 april, 2019 af
OS2udoglær: Sjovere og mere virkelighedsnær læring
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

OS2udoglær er det seneste OS2-produkt. Produktet er i sine egne ord: ”et inspirationsværktøj, udviklet til pædagoger og lærere, til planlægningen af aktiviteter og undervisning, der foregår uden for de vante rammer.”

Løsningens formål er at give børn og unge mulighed for at tilegne sig nye kompetencer uden for deres skole eller daginstitution. Det betyder, at den pædagogiske og dannelsesmæssige værdi fra kulturinstitutioner samt natur- og idrætsfaglige miljøer bliver udnyttet bedre, så oplevelse, dannelse og faglighed går hånd i hånd.

Platformen OS2udoglær er skabt af ULF – Undervisnings- og læringsforløb i Aarhus Kommune, som hører under Kultur og Borgerservice, i dialog med Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Platformen OS2udoglær er blevet udviklet på grund af behovet for at kunne filtrere på udbydernes forløb, så pædagoger og lærere nemt kan finde det indhold, der er relevant for dem. På den måde vil en lærer, der underviser i dansk i 1. klasse, have mulighed for at filtrere på både fag og målgruppe. Det sparer læreren for en masse tid i forhold til at skulle scrolle sig igennem irrelevante forløb.

I OS2udoglær-løsningen kan alle forløbsudbydere selv oprette og vedligeholde deres eget indhold. Kvaliteten bliver sikret gennem et workflow styret af fagredaktører. Derudover er der forskellig funktionalitet, der sikrer, at forløbene altid er aktuelle og opdaterede.

Idéen om at samle alle undervisnings- og læringsforløb under ét tag på portalen er ikke begrænset til Aarhus Kommune. Platformen bliver også anvendt i Viborg, Thisted, Aalborg, Esbjerg og Silkeborg Kommune under forskellige navne, f.eks. RUM og Åben Aalborg. De fem kommuner med Aarhus Kommune i front har ønsket at overføre hjemmesideløsningen til OS2-fællesskabet, så endnu flere kommuner kan få glæde af den – og endnu flere børn får læring i de eksterne læringsmiljøer.

Alle kommuner kan bruge platformen som markedsføring i en tid, hvor Åben Skole og Åben Dagtilbud i den grad er på dagsordenen.

OS2udoglær-løsningen bidrager med øget synlighed til alle de udbydere og forløb, kommunen rent faktisk kan byde på. Det er en stor tidsbesparelse for pædagoger og lærere, at de kan finde forløbene samlet, så de ikke skal besøge alle udbydernes egne hjemmesider. På den måde kommer de nemt i kontakt med udbydere, som de ikke kender i forvejen og får langt flere muligheder til rådighed.

Den samlede profilering og synlighed af forløb kan også medvirke til, at der kommer endnu flere forløb til, fordi det er nemmere at gennemskue for udbyderne, hvor mulighederne er.

OS2udoglær er klar med en tilslutningsaftale. Hvis I ønsker at tilslutte jer, skal tilslutningsaftalen sendes i underskrevet form til os2@os2.eu.

 

Platformen er en forretningsnær løsning med fokus på at forbinde skoler og daginstitutioner med kommunens og landsdækkende spændende undervisnings- og læringsforløb.

 

 

Foto af Jessica Rockowitz på Unsplash.com

Vores blogs