OS2MO version 2.5 forventes at være klar til implementering senere på året

9 januar, 2019 af
OS2MO version 2.5 forventes at være klar til implementering senere på året
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Efter et tredje parts review og støtte fra 19 kommuner er OS2MO klar til næste skridt: OS2MO 2.5. I den nyeste version bliver der bl.a. en integration af lønsystemer og øget integration med OS2rollekatalog.

 

23 kommuner har valgt at bidrage til udvikling af version 2.5 af OS2MO. Det drejer sig om Aarhus, Viborg, Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Holstebro, Rebild, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved, Rignsted, Lejre, Stege, Faxe, Slagelse, Holbæk, Odsherred, Roskilde, Kalundborg, Køge, Greve og Ballerup kommuner. Derfor er arbejdet med udviklingen af version 2.5 nu sat i gang. Arbejdsgrupperne og leverandøren forventer, at OS2MO version 2.5 er klar til at blive implementeret i slutningen af første halvår 2019.

 

Ekstra ressourcer placeret i Ballerup Kommune

I Ballerup Kommune er der blevet oprettet et mindre sekretariat for projektet. Sekretariatet består af en ½ tids ressource tilknyttet sekretariatet i år. OS2MO sekretariatsfunktionen kommer til at arbejde tæt sammen med OS2kitos sekretariatet således, at mulighederne for faglig sparring og synergi bliver udnyttet bedst muligt.

 

Koderevision af tredje part

OS2MO koden har været udsat for et tredje part review. Dette review viste, at produktet var godt programmeret samt at struktur, arkitektur og dokumentation var godt implementeret. Kun enkelte elementer skulle rettes op, og det er de blevet nu. OS2MO står derfor på en god kode- og strukturmæssig platform for det fremadrettede arbejde.

 

Nye funktioner

Version 2.5 kommer til at indeholde bl.a. en integration af de lønsystemer, som bliver brugt i kommunerne. Således bliver version 2.5 et produkt, der kan implementeres med direkte forbindelse mellem støttesystemerne, det lokale AD og det lokale lønsystem.

Det er også planen at OS2MO 2.5 skal kunne arbejde tæt sammen med OS2rollekatalog. Sammen skal de to produkter kunne løse opgaven med at sikre kommunernes lokale bruger- og rettighedsstyring i forhold til lønsystemet og støttesystemerne.

 

Styregruppen får nyt medlem

Desuden indtræder Nikolaj Kolte fra Holstebro i OS2MO styregruppen.

 

Foto: Jimmy Chang på Unsplash.com

Tags
Vores blogs