OS2mo: Nyheder fra november 2020

23 november, 2020 af
OS2mo: Nyheder fra november 2020
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Vi kigger nærmere på, hvordan strukturerede organisationsdata i OS2mo kan skabe værdi i din kommune.

 

Dynamisk organisationsdiagram med MO data

I de fleste kommuner er opgaven med at generere et organisationsdiagram en manuel proces, der ofte udarbejdes i et statisk format som PowerPoint, Word eller Visio, og der kan være behov for flere versioner alt efter hvilken del af kommunen, man har fokus på.

Magenta har derfor bygget en komponent, der kan omsætte organisationsdata fra OS2mo til et organisationsdiagram i realtid. Lige så snart en organisationsændring er registreret i OS2mo, vil man kunne se den i organisationsdiagrammet.

OS2mo - Medorganisation

Med denne løsning kan man også vise organisationsdiagrammet set ud fra en specifik organisationsenhed og man kan vise en række data for den givne organisationsenhed.

OS2mo - Medorganisation 2

Har man flere organisationer i OS2mo, er det også muligt at opsætte en diagramvisning for hver organisation. Løsningen overholder kravene for webtilgængelighed og vil derfor også kunne udstilles på jeres hjemmeside. Den er ligeledes 'responsive', så den kan tilgås fra forskellige skærmstørrelser, fx smartphones. 

Det er også muligt at søge på personer eller enheder i organisationsdiagrammet: 

OS2mo - Medorganisation 3

Skulle I have lyst til at vide mere om denne løsning, kan I kontakte Alex fra Magenta.

 

GitHub

Det er ikke kun leverandører, der laver geniale løsninger til at drage nytte af OS2mo data. Det sker blandt andet også lokalt i deltagerkommunerne. Sekretariatet har derfor tilføjet en række repositories i OS2mo’s GitHub.

 

Specifikt har vi tilføjet 3 repositories:

 • OS2mo-arkitektur:
  Her kan man dele sine arkitekturtegninger, så andre kommuner kan få inspiration i arbejdet med at planlægge eller optimere deres eget OS2mo setup.
   
 • 3.-parts-applikationer:
  Hvis man har lavet en applikation eller anden applikationskomponent, der anvender OS2mo data, kan man her dele den med fællesskabet.  
   
 • ps-services:
  Her kan man dele PowerShellScripts man har lavet, i forbindelse med AD integrations komponenten i OS2mo.

 

Vi anbefaler på det kraftigste vores medlemskommuner til at lægge relevante data på denne GitHub, så andre kommuner kan få inspiration til deres OS2mo setup. Hvis der er behov for hjælp til at lægge noget op, er du mere end velkommen til at kontakte OS2mo sekretariatet.

 

Automatisk vedligehold af Active Directory's OU struktur

Et godt eksempel på et PowerShellScript, der er lagt på OS2mo’s GitHub til deling, er et genialt script udviklet i Holstebro.

Dette script gør det muligt at vedligeholde OU-strukturen i AD på baggrund af den autoritative organisation i OS2mo. Man kan derfor nøjes med at vedligeholde sin organisation i OS2mo og med et slag, får man således en retvisende organisation i AD'et.

 

Status: KMD OPUS integration

KMD har udbedret nogle fejl i forbindelse med integrationen til OS2mo, denne rettelse blev rullet ud d. 9 november. Det var planen, at der skulle være en teknisk workshop med KMD og Magenta d. 16 november, men denne er rykket til d. 24 november.

Tags
Vores blogs