Ny i open source og leverandør af Valghalla 3.0 til OS2-netværket

19 juni, 2023 af
Charlotte Heikendorf

(Billede af Dall-E 2)


Blogindlæg af Eigil Mølgaard, CEO i Precio Fishbone Danmark

I en tid med stigende behov for pålidelige og transparente valghåndteringsløsninger spiller OS2-netværkets OS2valghalla løsning en afgørende rolle. Som førende aktør inden for valghåndtering har vi (Precio Fishbone) etableret et samarbejde med OS2-netværket for at udvikle den nye version af OS2valghalla - OS2valghalla 3.0. OS2valghalla 3.0 skal bruges i fremtiden af en lang række kommuner til at planlægge og afholde valg – alt undtagen selve valghandlingen.


Styrket funktionalitet og sikkerhed

Samarbejdet mellem Precio Fishbone og OS2-netværket om OS2valghalla 3.0-udviklingen indebærer et stærkt fokus på at forbedre funktionalitet og brugervenlighed. Det vil fremover blive langt nemmere for frivillige at melde sig til at hjælpe med specifikke opgaver ved valg online, og de administrative medarbejdere i kommunerne får nye muligheder for at skabe overblik og planlægge på en mere smidig måde end i dag. Desuden får hele brugergrænsefladen en opdatering, der flugter med andre offentlige hjemmesider, som fx borger.dk.
Precio Fishbones ekspertise inden for valghåndtering, herunder deres arbejde med Kaskelot (”Valghalla” i Sverige) og over 50 kommuner i Sverige, bringes i spil for at udvikle en generelt mere avanceret og pålidelig digital valgløsning. Dette vil resultere i en OS2valghalla-version, der tilbyder brugerne en forbedret og mere sikker oplevelse, hvilket er afgørende for valghåndteringsprocessen.


Innovation og brugeroplevelse

Med deres omfattende erfaring og ekspertise inden for valghåndtering er Precio Fishbone dedikeret til at bringe innovation og forbedret brugeroplevelse til OS2valghalla 3.0. Gennem deres samarbejde med OS2-netværket vil de implementere nye funktioner og forbedringer baseret på brugernes behov og feedback. Dette sikrer, at OS2valghalla-brugere får en intuitiv og effektiv valgløsning, der opfylder de krav, de står overfor i deres valghåndteringsprocesser.

OS2valghalla-brugere får en intuitiv og effektiv valgløsning, der opfylder de krav, de står overfor i deres valghåndteringsprocesser.


Bidrag til open source-fællesskabet

Som en del af samarbejdet med OS2-netværket bidrager Precio Fishbone også til det bredere open source-fællesskab. Ved at udvikle OS2valghalla 3.0 som en open source-valgløsning vil Precio Fishbone gøre det muligt for andre organisationer og udviklere at drage nytte af deres arbejde og bygge videre på det. Dette fremmer samarbejde og videndeling inden for open source-fællesskabet og muliggør udviklingen af endnu bedre valghåndteringsløsninger i fremtiden.
Springet fra udvikling af produkter med egen IP til en open source løsning har faktisk været langt lettere end man måske forestiller sig, da IT-udvikling generelt har rykket sig rigtig meget inden for de seneste 10 år og mange proprietære produkter anvender forskellige typer af open source frameworks, som er bygget ind i produkterne. Derfor er der mere tale om justeringer, så man fx ikke binder sig til Microsoft Azure, som cloud leverandør, som vi normalt ville gøre som det Microsoft konsulenthus vi er, men i stedet skifter dele af infrastrukturen ud med elementer, der kan køre i forskellige hosting miljøer.

Springet fra udvikling af produkter med egen IP til en open source løsning har faktisk været langt lettere end man måske forestiller sig, da IT-udvikling generelt har rykket sig rigtig meget inden for de seneste 10 år og mange proprietære produkter anvender forskellige typer af open source frameworks, som er bygget ind i produkterne.


Skalering og tilpasningsevne

OS2valghalla 3.0, udviklet i samarbejde mellem Precio Fishbone og OS2-netværket, vil være en skalerbar og fleksibel valgløsning. Med vores ekspertise inden for valghåndtering er Precio Fishbone i stand til at udvikle en løsning, der kan tilpasses forskellige typer af valg. Dette sikrer, at OS2valghalla 3.0 kan implementeres og bruges af en bred vifte af brugere og tilpasses forskellige valgscenarier ude i kommunerne.


Konklusion

Gennem samarbejdet mellem Precio Fishbone og OS2-netværket om udviklingen af Valghalla 3.0 skabes værdi for OS2-netværket og alle landets kommuner. Med fokus på forbedret funktionalitet, sikkerhed, innovation og brugeroplevelse vil den nye version af OS2valghalla være en pålidelig og avanceret valgløsning. Dette bidrager til at styrke demokratiske processer og valghåndteringssystemer ved at sikre gennemsigtighed, pålidelighed og effektivitet. Precio Fishbones nye engagement i open source-fællesskabet og vores samarbejde med OS2-netværket har allerede fungeret godt og vi glæder os til at lancere løsningen til test i udvalgte kommuner i løber af efteråret.