KMD leverer en glædelig overraskelse

20 april, 2022 af
KMD leverer en glædelig overraskelse
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

I forbindelse med udviklingen af en ny version af Internet of Things-netværksserveren OS2iot bød leverandøren KMD ind med en glædelig overraskelse. De havde udviklet ny funktionalitet til OS2-produktet, som de ønskede at bidrage med uden omkostninger for de 21 myndigheder, som i dag samarbejder om at videreudvikle og vedligeholde OS2iot.

Den nye funktionalitet gør det nemt at integrere OS2iot med en FIWARE Context Broker. Med andre ord kan data nu sendes lettere fra OS2iot til open source FIWARE platformen, som har til formål at bygge et åbent og bæredygtigt økosystem til at understøtte smart cities og andre lignende IoT-områder.

I samarbejde med Aarhus Kommune og GovTech Midtjylland bygger KMD for tiden en digital infrastruktur til at håndtere den stigende dataudveksling på tværs af sensorer og teknologier. OS2iot er en afgørende komponent i denne nye datamotorvej, så FIWARE-integrationen er vigtig for at få dataflowet til at fungere.

OS2iot er en fantastisk løsning, der giver overblik og indblik på sensor niveau, hvorfor det var logisk at binde løsningen sammen med Fiware økosystemet, som kan udgøre resten af en open-source IoT Data Platform baseret på europæiske standarder. Det skaber en åbenhed, der kan drive innovative løsninger og gøre op med det fragmenterede tekniske landskab, der i dag ses for SmartCity og IoT.
- Mads O. Bonne, Director of Innovation Strategy, KMD

Understøttelse af flere leverandørbidrag

Efter dialog med OS2iot's produktkoordinator, Mogens Kjeldsen, blev KMD's bidrag desuden udvidet til at understøtte mulighed for, at andre leverandører også kan bidrage med integrationer til deres platforme. På den måde er der åbnet op for, at data også vil kunne flyde nemt fra OS2iot til andre leverandørers systemer.

Fra OS2's side skaber det begejstring, når leverandører på denne måde ser værdi i digitaliseringsfællesskabets produkter og i bedste open source-stil byder ind med ny funktionalitet til fælles gavn for anvenderne og leverandørerne. Her ser vi netop en af styrkerne ved open source som udviklingsmetode og forretningsmodel - flere kan være med til at bidrage og dermed skabes en stærkere løsning til gavn for alle.

Jeg kan kun se, at det for IT-leverandøren er en kæmpe fordel at kunne bygge videre på en eksisterende løsning fremfor at skulle lave hele løsningen fra bunden. Fra kundesiden er det en kæmpe fordel, at innovationskraften, udviklingskraften og udbuddet af leverandører øges med open source metoden.
- Rasmus Frey, Sekretariatschef, OS2

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan OS2iot kan indgå i en IoT-infrastruktur, så bliv klogere ved at læse, hvorfor en kommune skal have en OS2iot-server. Der kan du også finde en guide til, hvordan man kommer igang med OS2iot.

Hvis du som leverandør gerne vil bidrage med en ny integrationsmulighed i OS2iot, så man nemt kan videresende IoT-data til jeres egen platform, så kontakt OS2iot's produktkoordinator, Mogens Kjeldsen.

 

Tags
Vores blogs