Integreat: Information om lokalsamfund – og pandemien

29 januar, 2021 af
Integreat: Information om lokalsamfund – og pandemien
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Integreat hjælper nytilkomne til Tyskland med at finde deres vej til jobcentret, at se en læge og at finde vej i COVID-pandemien.

 

Restriktionerne af coronapandemien er ikke lette at leve under. Og hvis du har svært ved det nationale sprog, er du særligt udfordret. Derfor har Integreat udvidet indholdet på deres app. Det nyeste indhold kommer fra en Live Content funktion. Den går på tværs af de tyske kommuner, hvis indbyggere bruger appen. Live Content kommer med nyt om coronavirus situationen og hvordan forebygger smitte. Og så kommunerne behøver ikke at vedligeholde indholdet selv.

 

En guide til nye personer i Tyskland

Open source appen Integreat er en tyskudviklet app. Deres vision er at skabe kommunikation og forståelse mellem kulturer igennem digitale løsninger:

The lack of information is a crucial barrier for newcomers in a new country. Integreat is capable of breaking this barrier through technology by giving a tool to integration experts to share their knowledge to a huge audience.

Integreat appen er udviklet af organisationen Tür an Tür - Digitalfabrik. Den er finansieret af offentlige og private aktører, deriblandt de kommuner, som anvender appen.

Lige nu har 60 tyske kommuner allerede information om deres lokalsamfund i appen. Enten på nytilkommenes Android eller iOS device eller som online service). De nyeste udviklinger kalder på et eksempel.

 

Ny kategori i appen

I appen findes info om anvenderkommunerne på flere sprog. I München f.eks. findes information på otte forskellige sprog. Det er bl.a. informationer om sprog, sundhed, uddannelse, kultur, mv. Med coronapandemien er der kommet en ekstra kategori, øverst til venstre i appen. Den har en anden farve end de ellers gule ikoner.

Under kategorien ’coronavirus’ er der informationer om restriktioner, forebyggelse og links til den tyske corona-app Corona-Warn-App. På siden bliver det forklaret, at mange arrangementer og møder er aflyst. ”Appointments at the job centre or at the town hall or district office may also be cancelled”, står der i den engelsk version.

 

Inkluderingssoftware

Integreats koncept er at udvikle software for dem, der er nye i et samfund. For Integreat betyder det:

Integreat hilft …
….Menschen, sich in einer neuen Umgebung zurechtzufinden.
….Integrationsbeauftragten, ihre Arbeit schnell und effizient zu erledigen.
….Kommunen, digitale Integrationsarbeit kostengünstig durchzuführen.

(Integreat hjælper mennesker til at finde vej i et nyt miljø. Integrationsmedarbejdere til at udføre deres arbejde hurtigt og effektivt. Kommuner til at udføre digitalt integrationsarbejde billigt, min oversættelse).

Privatliv er også en prioritet hos Integreat og appen indsamler ikke data fra deres brugere. Det udvider feltet for nyankomne mennesker, som kan bruge appen.

 

 

Tag med videre

  • Integreat er et projekt, der hjælper nytilkomne til et land/en by.
  • Det er inkluderende igennem teknologi, mens privatlivet beskyttes.
  • Under COVID krisen har appen tilføjet information om sygdommen og hvordan man kan beskytte sig selv og andre - på flere sprog.

 

Læs flere artikler som denne på OSOR