En dag med Jira og den gode opgavebeskrivelse

5 april, 2022 af
En dag med Jira og den gode opgavebeskrivelse
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Det var en dag i opgavestyringen og prioriteringens tegn, da medlemmer af OS2's koordinationsgrupper var samlet til OS2 Jira workshop.

 

Mandag d. 14. marts 2022 afholdt OS2 en Jira workshop, hvor vi havde inviteret Helle Friis Pedersen og Niels Erik Lind fra Netic, der som Atlassian-konsulenter har stor erfaring med Jira.

I løbet af workshoppen var der både fokus på den gode opgavebeskrivelse, workflowstyring og prioritering ved hjælp af kanban boards.

Med baggrund i agil udvikling og krav i agile projekter præsenterede Helle Friis Pedersen rammer for user stories og acceptkriterier, og hvordan de kommer i spil i løbet af en udviklingsproces.

Efterfølgende var der rig mulighed for at arbejde hands on med konfigurering af Jiras opsætning med hjælp fra Netic-konsulenterne. Det gav anledning til overvejelser om gode workflows og konstruktive snakke om, hvilke stadier en opgave skal gennemgå i det enkelte OS2-produkt.

Grundlag for mere erfaringsudveksling

Dagen igennem opstod flere diskussioner om governance for ikke bare Jira, men også leverandørdialog og projektstyring. De viste, at der er grundlag for mere erfaringsudveksling og diskussion af arbejdet med opgave- og projektstyring i OS2-fællesskabet.

Sekretariatet vil tage dette input med videre i arbejdet med at understøtte koordinationsgrupperne - fx i vejledningerne i OS2viden.

 

Skulle du have spørgsmål til konfiguration og brug af OS2's Jira, så kig i Jira vejledningerne eller kontakt produktkoordinator Mogens Kjeldsen.

 

Tags