Blog: Er jeres robotter intelligente - er jeres AI bare en dum robot?

27 november, 2018 af
Blog: Er jeres robotter intelligente - er jeres AI bare en dum robot?
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Blogindlæg af Simon Møgelvang Bang, CSO Miracle

 

Jeg har netop været på WebSummit i Lissabon (websummit.com), her var der som alle andre steder en hel masse nyt omkring AI, ML og robotter i alle afskygninger, både software og fysiske.

Det interessante ved WebSummit er at det er både etablerede firmaer, men også en hel masse startups og så en række talks på de 24 scener der er. Derfor får man både input fra de mere etablerede spillere, men også en hel masse input som nytænker og kommer med nye bud på kendte problemstillinger.

Noget af det der slog mig og som også gør sig gældende i nogle af de projekter vi ser herhjemme i øjeblikket er, at nogle gange designer man AI løsninger, som egentlig blot kunne løses med en simpel software robot, med et par beslutningspunkter undervejs.

Eller også ser man RPA løsninger, som ikke udnytter de data der er tilgængelige og som kunne blive så meget bedre, hvis blot man forstod at udnytte data og derved gøre robotten intelligent og langt mere værdifuld.

Min opfordring er derfor, se på jeres case, få rådgivning - start med at undersøg om i ikke bare har et RPA projekt og ikke et AI projekt. Hvis i har et RPA projekt, så tænk over om de data i har, eller de data i opsamler, ikke kunne bruges en smule mere intelligent.

Med håb om flere intelligente robotter og AI der ikke bare er proces-robotter ;) 

Tags
Vores blogs