Bestyrelsen 2023: Formand Bo Fristed

Bo blev valgt som formand i 2021 og genvalgt i 2023.
14 juni, 2021 af
Bestyrelsen 2023: Formand Bo Fristed
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Vi har stillet bestyrelsen et par spørgsmål, så vi kan lære dem bedre at kende. Her er det bestyrelsesformand Bo Fristed (interview fra 2021).

 

Hvad laver du i dit daglige arbejde?
Jeg er Chef for ITK, herunder digitaliseringschef i Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. Det indebærer bl.a. ansvaret for Center for Innovation i Aarhus, der understøtter innovation og udvikling på tværs af Aarhus Kommune. Jeg er dertil ansvarlig for GovTech Midtjylland, som er et arbejdsfællesskab mellem 16 kommuner og Region Midt, der handler om at afdække, anskaffe og implementere ny teknologi.

 

Hvad motiverer dig til at være i bestyrelsen for OS2?
Open Source giver - lige som åbne data og open innovation - rigtig god mening. Det handler for mig ikke at spare penge - open source er jo heller ikke gratis. Det handler om at dele, om at vi kan få mere for pengene, hvis vi udvikler sammen, eller hvis blot de løsninger der anskaffes, bliver anskaffet og udvikles, så andre kan få glæde af dem, internt her i Danmark, men det giver bestemt også mening i f.eks. et EU-perspektiv.

 

Har du andet bestyrelsesarbejde eller lignende?
Jeg er også formand for bestyrelsen i Open Data DK. Derudover sidder jeg med i Kommunernes IT-Arkitekturråd og i styregruppen for Smart City Cluster Denmark. Derudover er jeg den danske repræsentant i OASC (Open and Agile Smart Cities).

 

Hvad lavede du i dit første job?
Lad os se bort fra jobs som avisbud, flaskedreng i Bilka med senere ansvar for roserne i havecentret. For unævneligt mange år siden blev jeg ansat som kontorelev i Aarhus Skattevæsen. Jeg startede med egentlige skatteopgaver, men allerede som 2. års elev blev jeg placeret i Inkassoafdelingen. Som 21-årig blev jeg en af kommunens udgående pantefogeder. Et spændende og dengang motiverende arbejde, som dog nu ligger mig lidt fjernt.

Vores blogs