Aarhus Kommune bydes velkommen i OS2Forms samarbejdet!

25 november, 2019 af
Aarhus Kommune bydes velkommen i OS2Forms samarbejdet!
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Lys fremtid for Danmarks bedste open source selvbetjeningsløsning

OS2Forms har levet et stille, men aktivt liv den seneste tid. Den primære drivkraft bag projektet, har hidtil været Ballerup og Holstebro Kommune, men OS2Forms-samarbejdet får nu selskab af Aarhus Kommune, der har meldt sig på banen som OS2Forms medlem.

Udover økonomisk bidrag, så bringer Aarhus Kommune også betydelige Drupal kompetencer med sig ind i projektet. Dette betyder bl.a., at planer der har været mere end ét år undervejs, nu endelig er igangsat.

Med Aarhus Kommune ombord, er OS2Forms 2.0 er planlagt til release i januar 2020 og den primære forandring, er en opgradering af den underliggende platform til Drupal 8.

Den nuværende løsning, der er baseret på Drupal 7, har været i drift i flere kommuner i længere tid. For de kommuner der hidtil har været afventede, netop pga. afhængigheden af Drupal 7, bliver det med OS2Forms 2.0 endnu nemmere gå med i OS2Forms samarbejdet.

Stort set alle funktioner bevares i den nye udgave.

Ved en gennemgang af de over 100 formularer der i dag er i drift hos kommunerne, er der fundet frem til hvilke funktioner der ikke behøver blive opdateret, og lavet en plan for det resterende.

Den nye version, giver adgang til en forbedret brugerflade for løsningsdesignerne, samt en endnu bedre guide til at lave selvbetjeningsløsninger, der lever op til både tilgængelighedskrav og best practices.

Meget mere på OS2Forms roadmap

Der er ingen mangel på ideer til kommende versioner af OS2Forms, bl.a. kan nævnes selvbetjeningsforløb med flere parter og mulighed for genoptagelse af delvist udfyldte forløb, samt endnu bedre understøttelse af deling og genbrug af selvbetjeningsløsninger på tværs af kommunerne via en deleportal.

I starten af 2020 vil der blive afholdt workshops med henblik på bearbejdning og prioritering af nye features, der skal resultere i et roadmap, med endnu flere releases, baseret på den opdaterede platform.

Ønsker du også, at få fuld indflydelse på fremtiden og det digitale workflow for din kommunes selvbetjeningsplatform, så tøv ikke med at tage kontakt til koordinationsgruppen for OS2Forms for at høre mere om mulighederne.

Tags
Vores blogs