OS2forms: Rekruttering i COVID-19 krisen

3 september, 2020 af
OS2forms: Rekruttering i COVID-19 krisen
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Nem at anvende, udvikle og implementere. Ballerup Kommune har brugt OS2forms til rekruttering under COVID-19 krisen i foråret.

 

I marts ændrede meget af Danmark sig, da COVID-19 kom til landet. Der blev oprettet særlige COVID-19 afdelinger på de danske hospitaler og restriktioner på plejehjem og i daginstitutioner, og bl.a. kommunerne stod med en udfordring: Hvor kommer den ekstra arbejdskraft fra, som var blevet nødvendig?

 

Rekruttering af personale

I Ballerup Kommune fandt de en løsning. De valgte at rekruttere sundsfagligt og pædagogisk personale igennem formulerer på intranettet og kommunens eksterne hjemmeside. Herfra blev formularen sendt ud til alle ledere og de blev bedt om at videreformidle til relevante medarbejdere. Det var et krav, at formularløsningen skulle være nem at anvende og let at tilpasse til kommunens behov. Derfor så Ballerup Kommune mod open source løsningen OS2forms, som de allerede havde kendte godt til.

 

Løsningen har i hvert fald været nem at tilpasse ift. de behov, som vi har haft. Vi skulle blot tage kontakt til Digitaliseringsafsnittet, og så var det hurtigt løst eller justeret. – Anne Bech, afsnitsleder i Center for Voksne og Sundhed, Ballerup Kommune

 

Nem at anvende

Anne Bech, afsnitsleder i Center for Voksne og Sundhed i Ballerup Kommune, forklarer, at et krav til formularværktøjet var, at formularen skulle være hurtig at oprette, sammensætte og udgive. De hentede inspiration fra hospitaler og regionernes lignende tiltag.

I udformningen hentede vi inspiration fra hospitalerne og regionerne, som var et skridt foran og havde gjort noget lignende. – Anne Bech, afsnitsleder i Center for Voksne og Sundhed, Ballerup Kommune

 

Anne Bech kalder tiltaget en succeshistorie. Hun fortæller, at brugerne i høj grad mente, at formularen var nem at bruge. I samarbejdet mellem kommunens sundhedsfaglige, HR- og digitaliseringsmedarbejdere, blev det en effektiv proces at udvikle og implementere formularen.

 

En formularløsning med potentiale

Webformularen til rekruttering er bare ét eksempel på, hvor OS2forms kan bruges. Hør mere om potentialet ved at kontakte Anders Sølbech Larsen (Holstebro Kommune) på asl@holstebro.dk eller OS2-sekretariatet på os2@os2.eu.

 

 

I Holstebro Kommune har de også brugt OS2forms som formularværktøj i forbindelse med COVID-19-rekruttering. I marts skrev de om opsætningen på kommunens egen hjemmeside.

 

-----

Photo by Free To Use Sounds on Unsplash

Tags
Vores blogs