Blog: Vi vil OS2 – vil I?

2 juli, 2018 af
Blog: Vi vil OS2 – vil I?
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) består af 12 kommuner, der er gået sammen om fremtidens digitalisering. Vi arbejder sammen på en lang række områder. Du kan se vores samlede portefølje HER.

Noget af det, som vi er gået sammen om, er anskaffelse og implementering af en samlet Bruger- og Rettighedsløsning (IdM).

Vores 12 kommuner på Sjælland har valgt at gå OS2-vejen, hvor vi vil bruge OS2MO 2.0 og OS2Rollekatalog som grundlæggende komponenter. Videreudvikling af disse skal ende ud med at blive en sammenhængende og automatiseret IdM-løsning, der kan spille sammen med vores Løn- og Personalesystem, Active Directory, Monopolbrudssystemerne m.m.

Vi har i DIGIT meget store forventninger til OS2samarbejdet, og vi deltager allerede nu med repræsentanter i både OS2MO og OS2Rollekatalog – styregrupper samt koordinations- og arkitekturgrupper.

Vi har udarbejdet en GAP-analyse og tilsvarende kravspecifikation, og leverandørerne er ved at danne sig et overblik over, hvad der er brug for – og hvad det koster. Det ser lovende ud.

IdM-projektet i DIGIT er i gang med planlægning af den organisatoriske udrulning og klar til at tage imod de første leverancer, der skal sikre, at vi ender ud med en sammenhængende IdM-løsning, så vi kan få testet osv.  Vi har en plan og vi er lidt utålmodige. ”Der bliver stampet i startboksene” – for vi meldte os ind i OS2-samarbejdet i den tro, at det er et fælleskommunalt samarbejde, og at vi skulle være flere sammen. Vi mangler bare nogle ”at lege med”.

Og det er så her, at vi har brug for jer – nogle andre kommuner, der også har brug for en IdM-løsning, der kan sikre, at vi har styr på data i eget hus og for alvor begynder at arbejde med Rammearkitekturen.

Dette er starten på en rejse,

  • Hvor vi længere ude i horisonten ikke har organisations- og medarbejderdata liggende (mange gange) ude i de enkelte fagsystemer.
  • Hvor vi kan leve op til vores idealiserede brugerrejse, hvor vi kun skal taste oplysningerne for en ny medarbejder én gang, og hvorefter resten ”stort set” foregår automatisk.
  • Hvor vi til enhver tid kan dokumentere, hvilke medarbejdere, der har adgang til hvilke systemer, uden at skulle bruge uanede timer på dette.

Vi glæder os meget til at komme rigtigt i gang, og vi ved godt, at 80% af opgaven ligger i den organisatoriske implementering – lige nu fylder de 20% med anskaffelse af den tekniske løsning bare 110%.

Vi har derfor brug for nogle flere kommuner, der tror på sagen, og som vil være med til at tage første skridt – og de investeringer, som det kræver at få udviklet en sammenhængende IdM-løsning i OS2-regi.

Er du interesseret i at høre nærmere om vores overvejelser og projekt, så er du mere end velkommen til at kontakte IdM-projektleder Janne Jørgensen, jannej@digit.dk.

 

IdM-styregruppeformand og medlem af ledelsen i DIGIT, Jesper Wulff Nielsen, Vordingborg Kommune

& Formand for DIGIT, Ole Bech, Roskilde Kommune S

 

IdM-styregruppeformand og medlem af ledelsen i DIGIT, Jesper Wulff Nielsen, Vordingborg Kommune    Formand for DIGIT, Ole Bech, Roskilde Kommune

Jesper Wulff Nielsen & Ole Bech

 

 

PS. Vi har en tro på, at andre kommuner også har brug for en IdM-løsning speciel-tilpasset kommunerne – og vi glæder os til at møde jer, så vi sammen kan bevise, at det godt kan lade sig gøre i OS2-regi.

Vi tror på det – Gør I?

 

 

 

Billede af Nikhil Mitra på Unsplash.com

 

 

Tags
Vores blogs