Arrangement: Rammearkitekturen, OS2mo og det modulære IdM

28 september, 2020 af
Arrangement: Rammearkitekturen, OS2mo og det modulære IdM
OS2 – Offentligt digitaliseringsfællesskab, Rasmus Frey

Den fællesoffentlige rammearkitektur skal konkretiseres og velimplementeres for at kunne bruges som værktøj i it-anskaffelse og sammensætning af modulerne i it-landskabet i din organisation. Derfor inviterer vi til arrangement i Ballerup eller via streaming.

 

Rammearkitekturen kan synes abstrakt, men giver værdi for borgere, virksomheder og kommunale medarbejdere. Som it-arkitekt forventes du at konkretisere og implementere rammearkitekturen. Derfor er dette arrangement d. 20/10 for dig.

 

Bye bye til monopoler

Med den fællesoffentlige rammearkitektur siger vi bye bye til silotænkning og monopoler. Nu skal der bygges nyt og genbruges. De sidste år har der været fuldt fokus på at genbruge data, effektivisere og dermed skabe det nyeste digitale Danmark. Et Danmark, hvor der er plads til konkurrence blandt leverandører, til samarbejder mellem kommuner og leverandører og hvor der bliver skabt en følelse af sammenhæng i f.eks. en sagsbehandlingsproces.

 

 

Spillereglerne giver modularitet

Rammearkitekturens spilleregler giver mulighed for genbrug af data. Data skal kun tastes ind ét sted og én gang, når rammearkitekturens struktur virker, som den skal. Rammearkitekturen består af løsningsmønstre, standarder, specifikationer og komponenter, der med fordel kan anvendes og genbruges på tværs af den offentlige sektors mange forskellige typer af it-løsninger.

Alex Thirifays, programchef hos OS2-leverandøren Magenta, siger: ”Rammearkitekturen fordrer modularitet: Alle it-systemerne skal have begrænsede ansvar, så man ikke dublerer funktionalitet i forskellige it-systemer”.

 

Den fællesoffentlig rammearkitekturs vision

Rammearkitekturen er fundamentet for, at kommunerne anskaffer effektive digitale løsninger, der styrker den kommunale opgaveløsning og skaber sammenhæng. Det sker med borgeren i centrum og på et åbent marked.

 

Anskaffelse og nonfunktionelle krav

Anskaffelse af et it-system er ikke altid en proces, der er helt ligetil. Det gør det lettere, hvis du har en støtte til de nonfunktionelle krav, så I allerede fra start kan stille de rette krav til it-leverandørerne. OS2kravmotor indgår derfor også i arrangementet i Ballerup, fordi den er et redskab til at sikre sig, at man husker netop den del af kravene.

 

Arrangementet d. 20/10

OS2 og Magenta åbner dørene for et arrangement i Ballerup, hvor det modulære IdM er i fokus sammen med kravspecifikation og meget  andet. Langt de fleste af OS2s it-systemer er mindre komponenter, der nemt kan integreres i din kommunens it-arkitektur. Og et modulært IdM-system passer som hånd i handske med den fællesoffentlige rammearkitekturs principper om deling, genbrug, modularitet og ikke mindst bitemporalitet. Vi glæder os til at se dig fysisk (tilmeld dig her) eller virtuel (tilmeld dig ved at sende en email til chaeh@aarhus.dk)

 

-----

Photo by Jp Valery on Unsplash

Tags
Vores blogs